Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vet ikke om hun gir seg på landslaget etter EM

Men Anja Edin har aldri hatt det morsommere.

PROFIL: Anja Edin er på rekordtid blitt en av de største profilene på kvinnelandslaget som i dag spiller EM-semifinale mot Ungarn i Beograd. Selv om landslagscomebacket har vært svært vellyket for hennes del vet hun ikke om det blir mer spill med flagget på brystet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PROFIL: Anja Edin er på rekordtid blitt en av de største profilene på kvinnelandslaget som i dag spiller EM-semifinale mot Ungarn i Beograd. Selv om landslagscomebacket har vært svært vellyket for hennes del vet hun ikke om det blir mer spill med flagget på brystet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EM-semifinale kl. 14.30: Norge - Ungarn

BEOGRAD (Dagbladet): Mesterskapscomebacket har gått som en drøm for Anja Edin, og spesielt i de to siste kampene har hun stått fram og etablert seg i et stjernespekket norsk mannskap.

- Jeg merker at det er skikkelig kult å være her, og jeg gleder meg skikkelig til semifinalen mot Ungarn, sier Anja Edin til Dagbladet.

Torsdag kveld ankom samboer Gro Hammerseng og deres felles sønn, ti måneder gamle Mio Beograd.

SKYTTERDRONNING: Anja Edin har scoret nest fleste mål av de norske så langt i EM, med 24 fulltreffere. Hun håper å fortsette målrushet i EM-semifinalen mot Ungarn i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKYTTERDRONNING: Anja Edin har scoret nest fleste mål av de norske så langt i EM, med 24 fulltreffere. Hun håper å fortsette målrushet i EM-semifinalen mot Ungarn i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det var utrolig deilig å se dem igjen. Jeg har savnet dem veldig, så det var skikkelig familiehygge. Støtten fra dem betyr alt, sier Edin.

- Veldig krevende Ungarn i dag er siste hinder mot 29-åringens aller første gullfinale i mesterskap, men selv om EM-oppholdet har innfridd alle forventninger, og vel så det, så kan hun ikke love videre satsing med landslaget etter EM.

Det temaet blir først gjenstand for en familiediskusjon mange måneder fram i tid.

- Det er veldig krevende å satse for fullt både med klubb- og landslag, så om det blir flere mesterskap på meg har jeg overhodet ikke tenkt på. Det spørsmålet får vi komme tilbake til etter hvert. Nå tenker jeg bare på semifinalen, sier Anja Edin.

- Det må Gro kjenne på selv Gro Hammerseng har hatt spilt på landslaget siden EM i Norge og Danmark i 2010. Det er heller ikke sikkert at vi får se henne i flere mesterskap.

Overfor Dagbladet har Hammerseng tidligere ikke lagt skjul på at de kan tenke seg flere barn.

- Om Gro kommer tilbake på landslaget må hun nesten kjenne på selv. Jeg vet ikke hva hun føler at hun kan være med på. Selv om landslaget er veldig flinke til å legge til rett, så må vi tenke på hva som er bra for helheten, sier Anja Edin til Dagbladet.

- Vi kan krige Dagens semifinale tror hun blir en morsom og tøff affære.

- Vi har spilt mot mange av spillerne før med Larvik, så vi vet litt av hva som venter oss. De er dyktige i angrep, og ganske rå i forsvar. Kjenner jeg ungarerne rett så blir det helt sikkert en krig, men det passer oss bra, for vi kan krige vi også, forsikrer Anja Edin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!