- Vet ikke om jeg orker mer

Brann- Sandefjord 2-1. Livets største lettelse grep Teitur Thordarson da fløyta gikk for full tid. Før fotballivets realiteter grep ham med full styrke.

BERGEN: - Jeg vet ikke om jeg orker mer, sier Brann-treneren oppriktig til Dagbladet. - Jeg har to år igjen av kontrakten - ja - men man vet aldri hva som skjer. Og man kan jo heller ikke utelukke at jeg får sparken.

- Det er jo naturlig at treneren får skylda etter en sesong som denne, sier Thordarson.

Bergen feiret Brann som seriemestere i natt. I en by der følelsene uavlatelig triller i fotballens retning var det sånn det måtte bli i Bergen. Men en time etter gledesutbruddet - mens noen av de største entusiastene fortsatt sto og bæljet sin glede ut i kveldsmørket - kom Teitur Thordarson med den første advarselen:

- Hvis vi ikke rydder opp med én gang, så blir det sånn til neste år også.

Fullstendig nedkjørt

Og det orker ikke Teitur Thordarson. Brann-sesongen 2002 har kostet for mye til det. Og du ser det på ham - Teitur er nedkjørt. Og det er derfor han kanskje takker for seg.

- Får jeg et bra tilbud fra utlandet, så vil jeg se på det, sier han. - Det har Brann vært innforstått med siden jeg sa meg villig til å være med på det vi trodde skulle bli en snuoperasjon for klubben allerede i 2000. Og derfor avskriver jeg ingen ting - jeg har jo vært linket til Lyn også. Uten at jeg har hørt noe fra Oslo-klubben.

- Betyr det at du er interessert?

- Som sagt, jeg har ikke hørt noe. Men jeg kan godt tenke meg de mulighetene Lyn har til å forsterke og bygge et skikkelig lag.

Teitur Thordarson har følelser for Brann. Sterke følelser. Det var derfor han sa ja for to år siden, og det var derfor han noen øyeblikk var på gråten i går kveld. Men kjærlighet er én ting - fornuft noe helt annet. Og i Bergen går ikke akkurat disse to begrepene som hånd i hanske.

- Problemene er så store at noe må gjøres på kort sikt, sier Thordarson til Dagbladet.

- Klubben må ha en langsiktig og en kortsiktig plan. Hvilket betyr at det må ryddes opp i økonomien slik at Bergen får den fotballklubben dette fantastiske publikummet fortjener. Og det er Bergen som by som må ta ansvaret.

Folket tok ansvar

I underkant av 11000 bergensere tok i hvert fall sitt ansvar i går kveld og vrælte Brann til fornyet kontrakt i Tippeligaen. Men sjølsagt fikk de ikke spasere gleden hjem. Den håpløse sesongen hadde jo ikke vært håpløs om ikke Brann hadde vært seg sjøl i disse sluttminuttene, også.

- Det var viktig å få 1- 0, sier Teitur Thordarson.

- Det var minst like viktig å fortsette å jage det andre målet. Og da det kom begynte jeg å føle meg ganske trygg. Inntil alt det du så skjedde på slutten.

Og det alle som var der så, var en keepertabbe av Ivar Rønningen. Et fotballhjernedødt øyeblikk som ga Sandefjord 1- 2 på overtid. Og så fikk de en sjanse til og et frispark rett utenfor Brann-feltet. Og nok en sjanse. En stor en.

- Den kunne gått inn, sier Teitur. - Det ville selvfølgelig vært katastrofalt. Men heldigvis var det vår tur til å ha marginene på vår side. Og samtidig var det helt fortjent.

Et sant helvete

Det siste har Brann-treneren veldig rett i. Tælen og viljen som ble vist i får kveld holdt Brann i Tippeligaen. Og det er det Thordarson drømmer om - et Brann Stadion som i går. Hvor publikum og laget skaper suksessen sammen.

- Klubben og Bergen kan ikke skusle bort dette, sier han. - Nå har vi jo nok en gang sett hvordan det kan være på Brann Stadon. Det er rundt denne arenaen vi må bygge Brann.

Men kassa er tom og vel så det. Og Teitur vet det - bedre enn de fleste. Derfor kan han ikke si annet enn at han krever opprydning. Alt annet blir bare håp.

- For to år siden prøvde vi å rydde opp i den dritten som var etterlatt oss. Vi visste det ikke var en takknemlig jobb, og det endte opp som et helvete. Men nå noe skje - det kan ikke fortsette sånn.

- Det går bare ikke, sier Teitur Thordarson til Dagbladet.

I LYKKERUS: Branns trenerteam var ikke direkte ulykkelige i går. Fra venstre Tor Thodesen, Teitur Thordarson og Mons Ivar Mjelde. Men nå begynner oppvasken i Brann. - Hvis vi ikke rydder opp med én gang, så blir det sånn til neste år også, sier Thordarson til Dagbladet.