Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vet ikke om jeg vil være kompis med ham mer

Emil Hegle Svendsen liker ikke å bli slått av romkamerat Tarjei Bø.

GØY MED GULL, MEN IKKE FOR MANGE: Emil Hegle Svendsen gratulerte Tarjei Bø med VM-gullet på fellesstarten i dag, men liker ikke at Bø er i ferd med å ta ham igjen i antall VM-gull.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GØY MED GULL, MEN IKKE FOR MANGE: Emil Hegle Svendsen gratulerte Tarjei Bø med VM-gullet på fellesstarten i dag, men liker ikke at Bø er i ferd med å ta ham igjen i antall VM-gull. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

KHANTY-MANSIJSK/OSLO (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen har lenge vært sett på som den kommende kongen av skiskyting. For med sine 25 år, tre VM-gull, to OL-gull og sammenlagtseieren i verdenscupen i fjor er det ingen som står foran i køen den dagen Ole Einar Bjørndalen legger opp.

Helt til nå.

Tarjei Bøs andre VM-gull på dagens fellesstart har nemlig fått Svendsen til å kikke seg over skulderen.

- Nå begynner han å ta meg igjen, så jeg vet ikke om jeg vil være kompis med ham mer. Det begynner å bli ubehagelig dette her, sier en lattermild Svendsen om romkameraten.

- En maskin
Bø er nemlig tre år yngre enn Hegle Svendsen, og dermed må trønderen henge i om han skal beholde forspranget han har på Bø. For selv kronprinsen av skiskyting har blitt imponert av sin yngre lagkamerat i år.

- Han er en maskin. Han syns det er så artig å gå skirenn, jeg tror det er drivkraften hans. Han har vært jevnt god i år, kanskje litt bedre enn meg, og det er veldig imponerende, sier Hegle Svendsen.

Skuffa over seg selv
Selv ble han nummer fire i dag, bare slått av Bø, Maksimov og Sumann. Det er gullgrossisten på ingen måte fornøyd med. Spesielt ikke de to bommene han ødela gullsjansene med på andre skyting.

- Jeg er veldig skuffa. Jeg mistet litt godfølelsen, men det var bra utenom den serien, sier Svendsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling