LADER TIL VM-KVALIK: Per-Mathias Høgmo tok ut 25 mann i landslagstroppen i dag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
LADER TIL VM-KVALIK: Per-Mathias Høgmo tok ut 25 mann i landslagstroppen i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Vet ikke om Martin Ødegaard rekker landskampene

Se hele uttaket her.

(Dagbladet): I dag tok Roger Finjord ut troppen til EM-kvalikkampen hjemme mot Østerrike 2. juni. Dagen før skal herrelandslaget spille privatlandskamp mot Island på den samme banen, og landslagsdobbelen er historisk på den måten at det rett og slett ikke har skjedd før at både herre- og damelandslagene spiller to dager etter hverandre på Ullevaal stadion. 

Herrekampen mot Island inngår i en landslagstrippel i forkant av VM-kvalifiseringen som begynner til høsten. Først møter Høgmos menn Portugal borte 31. mai, før Belgia også skal møtes borte 5. juni. 

Ødegaard usikker
Til kampen mot Portugal er ingen av spillerne som spiller i Norge, Sverige og Danmark aktuelle fordi det er seriespill i de landene. Også Diomande, Ødegaard og Linnes er det usikkerhet om kan være med både mot Portugal og i resten av landslagsuka.

Martin Ødegaard skal for eksempel spille playoff for opprykk til nivå to i Spania den helgen Norge møter Portugal. 

- Hvis de vinner den er han med oss mandag etter Portugal-kampen, hvis ikke er det ikke sikkert han er med oss i det hele tatt, sier Høgmo om Ødegaard. 

- Jeg kommer til å ta ut tre spillere til søndag kveld, sier Høgmo på pressekonferansen på Ullevaal Stadion.

Ung tropp
I tillegg åpner det seg muligheter for fem mulige debutanter siden flere av de etablerte spillerne er ute med skader. Omar Elabdellaoui, Alexander Søderlund og Håvard Nordtveit er tre navn som enten er skadd eller ute av stand til å prestere nå. 

- Dette gjenspeiler det som skjer i norsk fotball nå. Det er viktig å se hvem som banker på, og det er viktig å ha en bredde i troppen inn mot VM-kvalifiseringen, sa Per-Mathias Høgmo.

Det er også en svært ung tropp Høgmo tar med seg på tur denne gangen. Landslagssjefen er ikke redd for at de skal falle igjennom selv om de møter særdeles sterk motstand. 

- Det er jeg ikke. Det er ingen av disse spillerne som er i fare for det. At det blir en utfordrende kamp borte mot Portugal vet vi, men det blir en nyttig kamp både på kort og lang sikt, sier Høgmo. 

Her er troppen Høgmo har tatt ut til de tre kampene: 

Ørjan Håskjold Nyland
Rune Almenning Jarstein
Andre Hansen

Haitam Aleesami
Jo Inge Berget
Valon Berisha
Veton Berisha
Adama Diomande
Vegard Forren
Iver Fossum
Markus Henriksen
Even Hovland
Ruben Yttergård Jensen
Ulrik Yttergård Jensen
Stefan Johansen
Joshua King
Martin Linnes
Fredrik Midtsjø
Marcus Pedersen
Ole Kristian Selnæs
Per Ciljan Skjeldbred
Stefan Strandberg
Jonas Svensson
Alexander Sørloth
Martin Ødegaard

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.