Vet mest om øl i Tippeligaen

Les hva lokalavisene skriver.

(Dagbladet.no): Sunnmørsposten er nok landets gladeste lokalavis i dag. Aalesund slo Rosenborg 2-1 og tok steget opp fra nedrykksplassen i Tippeligaen.

- Jeg tror jeg trygt kan si at dette er den beste AaFK-kampen i moderne tid. RBK-spillerne ble bare løpende i mellom og var utslitte etter en halvtime, slår Ivar Morten Normark fast overfor lokalavisa.

Normark, som nylig skrev under en ny kontrakt med sunnmøringene, skrøt naturlig nok uhemmet av spillerne sine etter triumfen på kunstgresset.

- Det virket som vi hadde fire-fem nye spillere og ikke bare en. Austnes, Steen og Fjørtoft som har vært plaget lenge med skade var meget viktige, i tillegg var nye Bahoken meget solid.

I barteland er stemningen naturlig nok en del lavere. Og det blir naturlig nok kommentert av smp.nos journalist.

«De halvprofesjonelle spillerene fra Sunnmøre valset i perioder over landslagsspillerene fra Trøndelag, og gjorde at Rosenborg også fikk en vanskelig start på høstsesongen.»

Bedre kan det vel ikke smøres inn?

Jo da. Bartefolkets hovedorgan Adressa har funnet fram skrifttypen fra 9. april 1940 og smører ut «RBK-flause» over forsida si. Under følger dagens kanskje beste ingress: «Storflor blåste straffe. Lago scoret selvmål. Aalesund vant 2 -1. RBK-trener Perry mener laget er helt uten selvtillit.»

KUNNSKAPSRIK: Frode Hansen vet mest om øl og vin i Tippeligaen. Ifølge lagkamerat Egil Østenstad. Vi i Dagbladet.no vet imidlertid ikke om han får overført kunnskapen fra teori til praksis. Foto: Scanpix
KUNNSKAPSRIK: Frode Hansen vet mest om øl og vin i Tippeligaen. Ifølge lagkamerat Egil Østenstad. Vi i Dagbladet.no vet imidlertid ikke om han får overført kunnskapen fra teori til praksis. Foto: Scanpix Vis mer

Ikke lek med «Laban»

Laban er for de fleste i Norge synonymt med en seigmann (eller dame, har vi nå også lært) som strekker seg litt lenger. På Grenland gir Laban helt andre assosiasjoner.

«Det er fristende og si det, men selvfølgelig feil: glem Erik Holtan en stund.

For når Rune «Laban» Jarstein varter opp med praktredninger, feltarbeid i landslagsklasse, sikre utspill og en selvtillit som egentlig tilhører en 30-åring, så er det umulig å tenke seg noe annet enn at U21-keeperen står til han selv spiller seg ut. Takket være han vant Odd mot Tromsø.»

Heter det i euforiske vendinger i Varden. For gårsdagens helt i Odd er keeper, kalles «Laban» og egentlig reserve for gamlefar Erik Holtan.

- Kall meg gjerne «Laban». Det er ett fett, for denne kampen er min beste, jubler keepertalentet overfor lokalavisa.

Bladet Tromsø kliner til med dagens søteste skrivefeil. Bjørn Johansen ble som kjent utvist i går da han slo etter Olivier Occean. Grunn: Occean skal ha tatt Johansen i skrittet.

«Da Bjørn Johansen ble klepet i skrittet ble han så forbannet at han ga Olivier Occean et slag som kvalifiserte til rødt kort», skriver lokalavisa.

Å bli klepet i skrittet høres jo uansett ikke så veldig behagelig ut, så kanskje NFF gir Johansen en litt mildere straff for slaget som ga rødt kort.

(For de som er akademisk anlagt: Her finner du bøyningen av det sterke verbet å klype.)

Den nye Raymon(d)

For de av oss med gammel kjærlighet til sommerkassetter er Raymon en kjær figur. Den naive og undrende østfoldingen, ypperlig spilt av Øyvind Johannessen, har også blitt Fredrikstads største helt. Inntil i går. For nå slår Fredrikstad Blad fast at tiden til Raymon er over. Nå er det Raymond som gjelder.

«Sorry Raymon - nå er det Raymond med «d» som gjelder! Med en suser av en volley skjøt Raymond Kvisvik seg inn i alle byens hjerter.»

Og Raymond med «d» er selvsagt Raymond Kvisvik, som vendte hjem til Østfold med matchvinnerscoring i debuten for fylkets beste lag. Noe kantspilleren ikke finner det nødvendig å ta med beskjedenhet.

- Det var et kjempemål! gliser mathvinneren mot Lyn.

Osloblekka Dagsavisen konsentrerer seg også om Fredrikstad og lagets to debutanter Thomas Myhre og Raymond Kvisvik. Under tittelen «Debutantene senket Lyn» blir de to landslagsspillerne behørig hyllet for henholdsvis praktredninger og volleyscoring, mens Henning Berg får siste ord.

- Dette var første tap med 11 mann. Veldig bittert. Det var en veldig jevn match, som enkelt kunne ha bikket begge veier, sier Berg til Dagsavisen.

Ikke-idømt straffe i nord

Det finnes flere typer straffer. Du har de klare, de tvilsomme og de som kommer etter filming. Avisa Nordland har kommet opp med en ny type som ikke vi i Dagbladet.no har hørt om før. Nemlig den ikke-idømte straffen.

«Erik Hoftuns første kamp som Glimt-spiller ble ingen festforestilling på Aspmyra. Tidlig baklengsmål og en ikke-idømt straffe bidro til en trasig start på høstjakta», heter det i lokalavisa til Glimt.

Det som likevel synes klart, er at ingen ennå har sett denne ikke-idømte straffen.

I Stavanger snakkes det nå om medaljer. 3-0-seieren over Glimt i Bodø førte også til at Egil Østenstad tok bladet fra munnen og refset den norske pressen. Alkoholkunnskapen i oljebyen er visstnok så stor at det burde føre til oppslag både her og der.

- Rikspressen klager over få og kjedelige profiler i Viking, men hvis Frode Hansen hadde spilt i Vålerenga, hadde han blitt framstilt som den bohemen han er. Ingen i eliteserien vet mer om øl og vin enn han, sier Østenstad til Stavanger Aftenblad.

Mens journalisten slår fast av Viking for alvor er i medaljekampen i Tippeligaen, tør ikke profilene i Stavanger å være for breiale med ambisjonene.

- Jeg skjønner at dette kan bli et tema i pressen og blant supporterne, men folk får snakke så mye de vil. Etter 26 kamper kan vi telle poeng og se hvor vi har havnet, sier trener Roy Hodgson.

FLAUSE: Øyvind Storflor fortviler etter at han satte straffesparket over mål. Aalesund-spillerne forstår knapt hva som har skjedd, men det gjør Adressa.
MED D: Debutantene Raymond - med d - Kvisvik og Thomas Myhre storspilte i FFKs kamp mot Lyn.