Veteran Furuseth kjører som ungdommen

Ole Kristian Furuseth mestrer ungdommens kjørestil svært bra. Mye taler for at 31-åringen fortsetter i alpinsirkuset selv om han kjenner ungdommens pust i nakken. Han har tilegnet seg de unges ekstreme stil. Idag ga det ham hans første olympiske medalje.

- Det kjøres annerledes i dag enn da jeg kom opp på verdenscuplaget. For å kjempe mot den nye generasjon må jeg også følge utviklingen og kjøre som dem, forklarte Furuseth etter sølvmedaljen.

- Hans-Petter Buraas og et par unge utenlandske kjørere mestrer den nye ekstreme stilen best. Det kjøres mer rett mot portene og de har en høyere kjørestilling. Vi satt mye lavere tidligere og kjørte mer i bue mot portene, fortsatte Furuseth, som syntes han har tatt bra etter.

Han mente at blant andre Alberto Tomba har hatt problemer med å omstille seg. Lørdag trakk italieneren seg foran finaleomgangen.

- Jeg håper Tomba er på plass igjen også neste sesong. Han vil jeg savne. Dessuten er han en skikkelig gentleman, mente Furuseth.

Dro det i gang

Hyggelige resultater de to siste sesongene har gitt Furuseth mersmak. Han satser trolig mot en ny sesong.

- Fremtiden vurderes etter sesongslutt, men det går mot en ny sesong, sa Furuseth etter lørdagens sølvrenn. Går det bra også neste sesong, skal Furuseth være interessert i å ta med seg VM i St. Anton i 2001.

For Furuseth var det svært morsomt å ta sølvmedaljen i Japan. I det landet dro han i gang det norske alpineventyret i 1989. Han vant to verdenscuprenn i slalåm og storslalåm i Furano og Shiga Kogen. Også i forrige sesong besteg han seierspallen i Shiga Kogen. Den gang ble det 3. plass.

- Sølvmedaljen fortjente jeg. Det har vært mange år med slit. Morsomt er det også å få være med på å skape festen. Ofte har jeg bare vært deltaker etter andres suksess, sa han.

SØLVGUTTEN: Ole Kristian Furuseth gir seg ikke ennå.