Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana

Veteran om maratonpartiene: - Det er helt utmattende

Det første partiet i sjakk-VM varte i sju timer, og ekspertene tror vi kan få se flere maraton mellom Carlsen og Caruana. - Vi hadde det verre, sier sjakkveteran.

SLITSOMT: Fredagens parti varte i hele sju timer. Dagen etter spilte Carlsen og Caruana i tre timer. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
SLITSOMT: Fredagens parti varte i hele sju timer. Dagen etter spilte Carlsen og Caruana i tre timer. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Søndag var det hviledag i sjakk-VM etter to unnagjorte partier mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana.

Det første partiet endte med remis etter 115 trekk og sju timer. Flere trodde at vi kom til å være vitne til et nytt maraton på lørdag, men da spilte duellantene remis etter tre timer.

Før VMs andre parti antok den australske stormesteren Ian Rogers (58) at Caruana gjerne hadde framskyvet hviledagen etter flere timer med lidelse.

- Han ble pint i sju timer, nå må han kanskje lide enda mer. Dette er en stor test for han. Hvis han kommer gjennom denne kampen, så tror jeg sjansene hans er virkelig gode. Derfor må Carlsen presse han i dag, sa Rogers før partiet.

Etter kampen uttalte Rogers overfor Dagbladet at han nå har Caruana som VM-favoritt etter at han med et par geniale trekning i åpningen sikret en kontrollert remis i det andre partiet i VM.

- Helt utmattende

Spillerne uttalte på pressekonferansen etter det andre partiet at de ikke merket noe til fredagens maratonparti.

At Caruana klarte å slå tilbake etter en så lang forsvarskamp dagen før, gjør Rogers desto mer imponert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer