33. runde i Premier League

Veteranen ga Arsenal-smell

Arsenal kunne passert erkerival Tottenham, men gikk på et bananskall.

JUBEL: Phil Jagielka (36) er den eldste som har scoret i årets Premier League. Foto: NTB scanpix
JUBEL: Phil Jagielka (36) er den eldste som har scoret i årets Premier League. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Everton - Arsenal 1-0 (1-0)

Phil Jagielka skulle egentlig ikke spilt fra start, men Michael Keane måtte stå over med sykdom og den rutinerte midtstopperen trådte inn. Det er noe som heter hell i uhell, og løsningen på sykdomsproblemet fungerte svært godt i starten av kampen.

Arsenal fikk nemlig en verst tenkelig start på søndagens viktige kamp mot Everton. Kun ti minutter var spilt da Jagielka pirket inn 1-0 til hjemmelaget.

Lucas Digne kastet langt inn i feltet, og Dominic Calvert-Lewin ofret alt i duellen med Arsenals forsvarere. Headingen gikk via et Arsenal-bein og til 36 år gamle Jagielka, som satte ballen inn til en tidlig ledelse - den eldste målscoreren i årets Premier League.

Det er mulig Arsenal følte seg litt snytt, for allerede etter tre minutter ropte Alexandre Lacazette på straffespark. Spissen spilte fra seg ballen, og ble felt av Kurt Zouma like etter. Dommeren lot imidlertid spillet gå videre.

Kun ett skudd

Arsenal er ett av fire lag som kjemper om tredje- og fjerdeplassen i Premier League. Topp fire gir som kjent spill i neste sesongs Champions League, men er også viktig med tanke på inntekter og for å være attraktiv overfor nye spillere.

Det kommer til å bli en rekordjevn kamp om de to plassene bak Liverpool og Manchester City, for Tottenham, Manchester United og Chelsea har like lyst som Arsenal til å ende på de lukrative plassene.

Arsenal hadde muligheten til å klatre til tredjeplass, og forbi erkerival Tottenham, men den tidlige scoringen imot satte nok en støkk i de rødkledde.

For det var Everton som var det beste laget i den første omgangen, og gjestene fra London klarte ikke å skape mye trøbbel for vertenes forsvar. Da Arsenal gikk inn til pause hadde de bare avfyrt skudd én gang.

Avgjørende runder

Arsenals andre skudd kom bare to minutter etter pause da Jordan Pickford bokset ballen rett i beina til Aaron Ramsey. Waliserens volley gikk imidlertid til side for og over mål.

Og Arsenal fremsto langt bedre etter pause. Før pause løp Everton mer og kjempet bedre, men etter sidebytte hang Arsenal bedre med.

Likevel var det Everton som var nærmest scoring. Sigurdsson og Richarlison skapte en kjempesjanse tjue minutter før slutt. Førstnevnte kom til skudd som Sokratis gav retur på. Ballen havnet hos Richarlison som var helt alene på bakre stolpe. Brasilianeren var derimot uheldig og sklei idet han skulle avslutte, og derfor feiet ballen langt utenfor mål.

I neste runde møter Arsenal Watford borte. De skal også spille mot Crystal Palace, Wolves, Leicester, Brighton og Burnley før årets Premier League går inn i historien. Poengene de får plukket i disse oppgjørene blir avgjørende for om Champions League-hymnen skal runge ut over Emirates Stadium neste sesong.

Everton møter nedrykksklare Fulham neste helg. Liverpool-klubben kan i beste fall havne på 7.-plass denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer