Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City vant ligacupen

Veteranene herjet mot Arsenal - Peps første City-trofé

Manchester City feide Arsenal av banen i ligacupfinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arsenal - Manchester City 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Et Manchester City i spillehumør regelrett herjet med Arsenal i ligacupfinalen og tok meget fortjent sitt første trofé siden Guardiola tok over før forrige sesong.

- Det er ingen tvil om at han er en fantastisk manager. Han er så nøye og så flink til å legge frem sine idéer til spillerne. Men som han sier; Vi har fortsatt så mye igjen å gjøre denne sesongen, vi har vært eksepsjonelle frem til nå, men det er fortsatt mye igjen for oss å gjøre, sier Kompany til Viasat 4.

Det var Manchester Citys eldre garde som har vært med på hele klubbens opptur som avgjorde denne finalen. Sergio Agüero, Vincent Kompany og David Silva sto for målene i en kamp som aldri var spennende etter at City tok ledelsen.

- Det var fantastisk for klubben og se hvor langt vi har kommet på ti år. Det er alltid utrolig å kunne få et nytt trofé til troféskapet. Jeg er kjempefornøyd og det er alle med City-hjertet i dag, sier Kompany.

- Vi var svake før pause, men annenomgangen var outstanding (fantastisk). Denne tittelen er til Manchester City, ikke til meg. Vi er så lykkelige nå. Jeg vil si gratulerer til fansen vår, sa Pep Guardiola.

Som i ligaen, hvor Manchester City er hele 27 poeng foran Arsenal, var det klasseforskjell på de to lagene på Wembley. Særlig i de første 20 minuttene av andre omgang hang Arsenal overhodet ikke med.

For Arsenal var kampen deres første tap i en cupkamp på Wembley siden ligacupfinalen mot Birmingham i 2011. Siden da har laget vunnet FA-cupen ved tre anledninger, men her ble de flere nummer for små. Dermed står Arsène Wenger fortsatt uten ligacuptrofé som Arsenal-manager.

- Vi bommet på en stor sjanse i begynnelsen av første omgang, og ga bort et altfor lett mål tidlig. Så startet vi ikke bra i den andre omgangen og etter det andre målet ble det vanskelig, sier Wenger til Viasat 4.

Omdiskutert åpningsmål

Det var en massiv City-dominans i åpningsminuttene av finalen. Manchester-laget presset Arsenal høyt, vant igjen ballen gang på gang og skapte farligheter. Så var det likevel Arsenal som fikk en vanvittig sjanse.

Jack Wilshere ble spilt fri bak et høytstående City-forsvar og Arsenal rullet opp til Mesut Özil til høyre. Hans flate innlegg virket som en sikker scoring for Aubemeyang, men en super takling av Kyle Walker og en lang tå fra Claudio hindret Arsenal-ledelse.

Etter et åpningskvarter hvor kampen fløt fram og tilbake var det Manchester City som tok føringen. Det skjedde direkte fra utspark mot et sovende Arsenal-forsvar.

Claudio Bravo slo ballen rett i bakrom, Shkodran Mustafi havnet på feil side av Sergio Agüero som tok med seg ballen og nydelig lobbet ballen over David Ospina.

Spørsmålet var om Agüero hindret Mustafi fra å gå opp for å klarere utspillet, men dommeren lot målet stå.

Arsenal hadde tydelig en plan om å ligge kompakt og kontre mot Manchester Citys høye forsvarslinje. Baklengsmålet endret på Citys tilnærming og de lyseblå sto ikke lengre like høyt. Dermed ble mye av Arsenals angrep også nøytralisert.

Fem minutter før pause var Agüero igjen på farten. Argentineren satte fart inn i Arsenals felt, havnet på skrått hold og forsøkte et innlegg. Innlegget hadde retning mot å gå inn ved den bakerste stolpen, men Koscielny fikk akkurat ryddet unna.

Enveiskjøring

Manchester City fortsatte trykket også i den andre omgangen.

City-kaptein Vincent Kompany var nær å doble ledelsen bare to minutter ut i andre omgang. Belgieren ble værende framme etter en corner og ballen falt ned i føttene til stopperen på 16 meter, men skuddet hans strøk utenfor stolpen etter at Koscielny fikk en fot ut for å blokkere.

Det var fortjent når Manchester City omsider scoret sitt andre for kvelden. Pep Guardiolas mannskap viste frem flere cornervarianter og ble belønnet etter en av dem.

Kevin de Bruyne slo ut til Gündogan som sto helt umarket på 16 meter. Hans markkryper ble styrt videre inn i mål av kaptein og ledestjerne Kompany.

Den skadeforfulgte 31-åringen har knapt spilt fotballkamper de siste to sesongene med kneskade og flere strekkskader, men er tilbake ov spilte en meget solid kamp i denne finalen.

- Du ser alltid fram til opplevelser som dette og det er derfor jeg alltid jobber hardt for å komme tilbake. Jeg har holdt meg positiv og jobbet for å kunne være her, sier Kompany.

Så var det den tredje veteranens tur. David Silva, som har spilt en flott sesong, til tross for problemer med en svært syk sønn på hjemmebane, banket inn Manchester Citys tredje mål og satte prikken over i-en for det ekstatiske bortepublikummet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!