Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Veteraner i verdensklasse

Det er seks over 33 år i den norske troppen. Og gutta storspiller.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Seks av spillerne i den norske EM-troppen er over 33 år. Den gjengen har masse rutine fra mesterskap og spill i Tyskland, Spania og Danmark.

Og tro ikke det er en gjeng halvpensjonister Gunnar Pettersen har skrapt sammen.

Frode Hagen og Glenn Solberg ble begge tatt ut på et europeisk superlag før jul og i fjor høst ble Steinar Ege tatt ut til å spille for verdenslaget.

Veteranene våre er av ypperste klasse - og rutinen deres har vist seg å være utrolig viktig.

Ege spilte en historisk kamp mot Russland i går. Hagen var også veldig god, og prikket inn ni fulltreffere. Solberg var strålende i den første kampen mot Danmark.

De siste dagene har Dagbladet.no snakket med flere av spillerne, og alle mener at denne erfaringen kan bli helt avgjørende i EM.

Alle har rutine

- Dette er et stort pluss. Vi er en del som har vært med en stund nå. Når kampene skal avgjøres er det viktig med rutine og å ha mange spillere å veksle på. Vi har en god bredde i laget, og er ikke avhengig av ei rekke, sier Kristian Kjelling.

image: Veteraner i verdensklasse

Han er bare 27 år gammel, men også han har vært med lenge nå - og han har skaffet seg masse erfaring gjennom spill i en av Europas beste ligaer - den spanske.

For det er ikke bare de seks godt voksne herrene over 30 som har vært ute en vinterdag før. Bortsett fra Lars Erik Bjørnsen (27 kamper) og Thomas Skoglund (32 kamper) har nemlig alle stått på parketten og sunget nasjonalsangen mer enn 50 ganger.

- Jeg føler vi har en fin blanding av rutine og yngre spillere i laget nå. Samtidig har denne gjengen spilt sammen veldig lenge, sier Glenn Solberg.

- De unge gutta er veldig sultne og vi gamle er noe slue rever, sier Johnny Jensen, som er rangert som en av verdens aller beste forsvarsspillere.

Kaffehjelp

Glenn Solberg og Frode Hagen har gjort comeback på landslaget, etter at de ga seg i 2005. Derfor er troppen Gunnar Pettersen har tatt ut veldig lik den han tok med seg til Tunisia for tre år siden.

12 av 16 spillere var også med da Norge kom på 7. plass i 2005-VM - vår beste mesterskapsplassering hittil.

- Hvordan bruker dere rutinen?

VIKTIG: Glenn Solberg har spilt strålende etter comebacket på landslaget. Gunnar Pettersen mener han aldri har sett Lier-mannen bedre. Foto: BJØRN LANGSEM
VIKTIG: Glenn Solberg har spilt strålende etter comebacket på landslaget. Gunnar Pettersen mener han aldri har sett Lier-mannen bedre. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Den benytter vi oss av både før, under og etter kampene. Det er viktig å gjøre riktige ting til rett tidspunkt, sier Solberg.

Jensen forteller at de bruker rutinen hele veien - også utenfor arenaen. Han nyter livet som landslagsveteran, og sier det innebærer en del fordeler.

- Vi kan få unggutta til å hente kaffe for oss og sånn, sier han med et glis.

Forhåpentligvis kan de yngre også hjelpe til med å hente hjem den beste mesterskapsplasseringa til Norge gjennom tidene også.

VETERANENE: Glenn Solberg, Steinar Ege og Johnny Jensen er alle 35. Faktisk skiller det bare én dag mellom Glenn og Johnny - med Jensen som eldst.
YNGST AV DE ELDSTE: Steinar Ege er to måneder yngre enn Johnny Jensen - som er lagets eldstemann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media