Veterinærene innrømmer feil

I dag skulle 34 syndere mot dopingforskriftene i hestesporten sendes i den offentlige gapestokken. Men Dagbladet kan avsløre et brev forfattet av veterinærene som innrømmer feil i journalene og forbytting av hestenavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En sensasjonell endring i bildet, som gjør at Travselskapet neppe slipper navnene i dag, sier styreformann Per Tronstad til Dagbladet. Han var ukjent med brevet, da Dagbladet ringte i går.

- Jeg tar første fly til Oslo og innkaller til telefonmøte med styret i dag før pressekonferansen klokka tolv, sier Tronstad.

- Det er høyst betenkelig med en eventuell offentliggjøring etter vendingen saken nå har fått, kommenterer direktør Harald Dørum i Norsk Jockeyklub.

Avdekket feil

Et brev som er signert av veterinærene Petter Myhre ved Jarlsberg hesteklinikk i Vestfold og Ole Einar Sem fra Rising dyreklinikk i Telemark, avslører at det er avdekket feil i journalføringer og forbytting av hestenavn.

- Det er ikke mange feilene vi har funnet foreløpig, men det vil være fullstendig galt av ledelsen i trav- og galoppsporten å offentliggjøre navnene på lista som er oversendt fra dyrehelsetilsynet. At uskyldige vil bli hengt ut er helt åpenbart, sier veterinær Petter Myhre til Dagbladet. Han kritiserer prosedyren til dyrehelsetilsynet.

- Vi ble aldri kontaktet angående en kvalitetssikring rundt de aktuelle tilfellene. Vi var faktisk helt ukjent med navnene fram til for to døgn siden, forteller Myhre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer