AVGJORDE: 17-åringen Veton Berisha ble matchvinner for Viking mot Ekranas på La Manga i dag. Foto: Tommy Ellingsen, Scanpix
AVGJORDE: 17-åringen Veton Berisha ble matchvinner for Viking mot Ekranas på La Manga i dag. Foto: Tommy Ellingsen, ScanpixVis mer

Veton Berisha (17) ble matchvinner for Viking

Dagen etter at Drillo tok ut storebror Valon (19).


LA MANGA (Dagbladet): Viking-FC Ekranas 2-1. Han kom inn etter 87 minutter og vant kampen for Viking fire minutter senere. Det er en høy uke for familien Berisha.

I går ble Valon Berisha (19) tatt ut på Drillos landslag som møter Nord irland i Belfast 29. februar. I dag ble lillebror Veton (17) matchvinner da Viking og Åge Hareide trengte en resultatmessig oppmuntring i bakkant av en slurvete og dårlig fotballkamp. For Viking var ikke i nærheten av mye mot Lithauens ikke alt for sterke mesterlag.
Men heldigvis for Åge Hareide vant de til slutt.
- I går var jeg glad for Valon og landslagsuttaket og nå er jeg glad for meg selv, sier Veton Berisha.

- Det er kjekt når vi presterer bra begge to.
I fjor høst fikk lillebror Berisha ødelagt høsten etter en overbelastning. I år er målet å kjempe seg til en fast plass i Åge Hareides mannskap.
- For å klare det må jeg jobbe hardt hver dag og ta vare på de sjansene jeg får når innhoppene kommer. Målet er selvfølgelig en plass på laget.
Storebror Valon skal selges til sommeren. Det er nærmest opplest og vedtatt i Stavanger. Norges nye stjerneskudd må ut for å utvikle talentet sitt videre. Og parallelt med det skal Veton jobbe med alt det han har av talent. Som kan likne mye på brorens.

En stygt balltap ga Ekranas ledelsen i går kveld. Det var symptomatisk for Vikings slurvete kveld. Balansen (1-1) sørget Andre Danielsen for på straffe før Trond Olsen avsluttet den andreomgangen han fikk med å finne Veton Berisha i posisjon foran mål. Og slik vant i hvert fall Åge Hareides mannskap den første kampen i La Manga Cup. Alt det andre de ønsker å få ut av sesongen må de øve på.