Veton Berisha matchvinner i avskjeden med Viking Stadion

Scoret to.

•  Viking - Sarpsborg 3-1 (1-1)

STAVANGER (Dagbladet):
Viking ville klatre forbi fjorårets seriemester Molde på tabellen dersom Sarpsborg 08 ble beseiret på eget gress søndag kveld. Etter scoringer av Veton Berisha og Jon Dadi Bödvarsson gjorde de mørkeblå nettopp det.

Sarpsborg-trener Geir Bakke sendte sitt mannskap ut på gressmatten i en strengt organisert 5-3-2 formasjon. 

Det syntes å fungere svært godt gjennom hele første omgang. Jon Dadi Bödvarsson, Yann Erik De Lanlay og Veton Berisha testet alle skuddfoten, uten at keeper Duwayne Kerr ble satt ordentlig på prøve.

- Vi hadde god kontroll i begge omgangene, og vinner fortjent. Vi kunne kanskje vunnet med mer, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson.

Vetons avskjedsgave Vikings angriper Veton Berisha har vært brennhet i årets Tippeligasesong. Forut for den 14.ende serierunden sto han med ni seriemål.

Publikumyndlingens kontrakt utløper den 30. juni og et klubbskifte virker å være nært forestående. Storscoreren var imidlertid ikke ferdig helt enda. I dag supplerte han med to mål - i en kamp han bekrefter er sin siste for Viking.

- Det er deilig å avslutte på denne måten. Det er på tide å prøve noe nytt, men jeg har hatt det veldig fint i Viking og takker alle for det de har gjort for meg, sa han til C More.

Men Berisha var hemmelighetsfull når det gjaldt framtiden.

Etter 30 minutters spill sendte André Danielsen avgårde et innlegg. Berisha kastet seg frem og satte ballen i mål på akrobatisk vis, til stor glede for hjemmepublikummet. 

Sarpsborg slo tilbake Til tross for å ha stått i mot et til tider svært hardt press, var bortelaget langt fra ferdige. Like før pause kjempet de til seg et hjørnespark.

Danske Oliver Feldballe fant en umarkert Andreas Nordvik, som stanget inn reduseringen for østfoldingene.

Keeperkatastrofe De blåkledde slet med effektiviteten før hvilen. Pausepraten fra Viking-trener Kjell Jonevret så derimot ut til å ha virket.

Åtte minutter ut i andre omgang skulle Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr fange et heller svakt innlegg fra hjemmelagets André Danielsen. Det gikk ikke helt som planlagt. 

Målvakten ble utfordret av Kristoffer Haugen som til alt overmål overlistet jamaicaneren. Dermed fikk Jon Dadi Bödvarsson enkelt sette ballen i mål. Dermed var vertene igjen i føringen.

Blå makt Viking hadde virkelig fått blod på tann etter Bödvarssons scoring og presset Sarpsborg hardt.

Med en drøy halvtime igjen å spille stusset Samuel Adegbenro ballen videre til dagens mann, Veton Berisha. 21-åringen hadde skaffet seg både tid og rom, og plasserte ballen i høyre hjørne, til side for Kerr. 

Sarpsborg nektet å gi opp og presset på for scoring. Den kom nesten, men stolpen sto i veien for bortelaget to ganger.

Først etter 79 minutter ved Oliver Feldballe, så to minutter senere ved målscorer Andreas Nordvik. Reduseringen kom aldri, og alle de tre poengene ble dermed i Stavanger.

 To mål: Vikings Veton Berisha i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sarpsborg på Viking stadion. Den lokale spilleren scoret ot av målene da Viking vant 3-1.
 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
To mål: Vikings Veton Berisha i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sarpsborg på Viking stadion. Den lokale spilleren scoret ot av målene da Viking vant 3-1. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer