DAMENES VETTEL: Formel 1-stjerna Sebastian Vettel omtaler alle bilene sine med damenavn. Før helgens seongåpning i Australia har Red Bull-føreren falt ned på hva han skal kalle årets RB10-utgave. Foto: Mazen Mahdi / EPA / NTB Scanpix
DAMENES VETTEL: Formel 1-stjerna Sebastian Vettel omtaler alle bilene sine med damenavn. Før helgens seongåpning i Australia har Red Bull-føreren falt ned på hva han skal kalle årets RB10-utgave. Foto: Mazen Mahdi / EPA / NTB ScanpixVis mer

Vettel har kjørt rundt i «Hungry Heidi», «Kinky Kylie» og «Randy Mandy». Nå har han gitt navn til årets F1-bil

Verdensmesteren gir alle bilene sine damenavn.

(Dagbladet): Den firetallige formel 1-verdensmesteren Sebastian Vettel har nok et mer personlig forhold til bilene sine enn andre. Forrige sesong styrte han «Hungry Heidi» stødig inn til sin fjerde strake VM-tittel.

Før det har «Abbey», «Kinky Kylie», «Randy Mandy», «Luscious Liz» og «Kate's Dirty Sister» bidratt til tyskerens 39 seirer.

Røper ikke bakgrunnen
Felles for alle hans biler er at de får et damenavn som kallenavn. Fjoråsmodellen «Hungry Heidi» skal visstnok være inspirert av den tyske supermodellen Heidi Klum - uten at Sebastian Vettel selv har bekreftet det.

Han røper konsekvent ikke hva som ligger til grunn for navnevalgene.

Før helgens sesongåpning i formel 1 har Red Bull-føreren falt ned på navnevalget for bilen han skal kjøre i år:

«Suzie».

Testtrøbbel
I «Suzie» skal han forsøke å vinne sin tiende strake formel 1-seier, etter å ha vunnet de ni siste VM-rundene i fjor. Men Vettel har stor jobb å gjøre med å få «Suzie» til å levere like bra som «Hungry Heidi».

Testene i oppkjøringen har ikke vært lovende for Sebastian Vettel og Red Bull, og målt ut fra treningstider ser flere andre team sterkere ut i øyeblikket.

Det skyldes ikke minst de store tekniske endringene formel 1-bilene har gjennomgått før årets sesong.

Mindre motorer
Bilene skal blant annet over fra 2,4 liters V8-motorer til 1,6 liters V6-motorer.
 
Vettel legger ikke skjul på at han er spent og usikker før helgens sesongåpning i Australia. De nye hybridturbomoterene har skapt store utfordringer for Vettel. Red Bull, som er et av fire lag med Renault-motor, har slitt voldsomt under trening.

- Ikke i toppform
De fire dagene med testing i Bahrain nylig var ikke veldig oppløftende for Red Bull-temaet.

Det avslørte en del tekniske utfordringer, i tillegg til at den nye Renault-motoren ikke leverte de svarene teamet håpet på.

- Vi har hatt stor suksess de siste årene, men vi er inne i en litt vanskelig periode nå, og det ser ut som om vi starter sesongen med et lite handikap i forhold til andre team, sier Sebastian Vettel til Servus TV.

— Vi vet at vi ikke er i toppform foreløpig. Det er en rekke ting vi må løse. Dessverre kan ikke alt løses over natten. Vi må ta det steg for steg, men skal du vinne er du avhengig av en pålitelig bil, sier Sebastian Vettel.

FEMTE STRAKE? Sebastian Vettel har vunnet de fire siste førermesterskapene i formel 1. I helga starter han jakten på den femte strake tittelen. Foto: Mohammed Al-Shaikh / AFP / NTB Scanpix
FEMTE STRAKE? Sebastian Vettel har vunnet de fire siste førermesterskapene i formel 1. I helga starter han jakten på den femte strake tittelen. Foto: Mohammed Al-Shaikh / AFP / NTB Scanpix Vis mer