Vettel hyllet avdød kollega da han vant i Japan

Stjerne på hjelmen til ære for Maria de Villota.

SUVEREN HYLLEST: Sebastian Vettel vant sin femte strake Grand Prix-seier i Japan i dag. Han hyllet samtidig Maria de Villota, testkjøreren som gikk bort fredag. Foto: NTB / Scanpix
SUVEREN HYLLEST: Sebastian Vettel vant sin femte strake Grand Prix-seier i Japan i dag. Han hyllet samtidig Maria de Villota, testkjøreren som gikk bort fredag. Foto: NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sebastian Vettel var nok en gang utilnærmelig under formel 1-runden i Japan, og sikret med det sin femte strake Grand Prix-seier.

Han har også opparbeidet seg et solid forsprang i sammenlagtturneringen, og med 90 poeng ned til Fernando Alonso på andreplass, trenger han bare en femteplass i neste runde i India for å sikre sin fjerde strake VM-tittel.

Hyllet de Villota Men alt er ikke bare fryd og gammen om dagen. På fredag kom nyheten om at testkjører Maria de Villota hadde gått bort som følge av komplikasjoner etter skader hun pådro seg i en ulykke for ett år siden.

Det ble markert med ett minutts stillhet på Suzuka-banen før start i dag, men Vettel gjorde også en mer personlig gest til den avdøde 33-åringen.

Han stilte ifølge tyske bild.de med en stjerne på hjelmen i hennes ære.

- Jeg elsker dere Det var en fornøyd Vettel som lot seg intervjue etter løpet. Han sikret seieren foran lagkamerat Mark Webber fra Australia og Romain Grosjean fra Frankrike.

- Dere er verdens beste lag, takk for alt til hele gjengen. Jeg elsker dere, var beskjeden til resten av Red Bull-laget.

- Jeg er overveldet over dagens løp. Jeg hadde en dårlig start, men etter det var farten utrolig. Når har jeg vunnet fire ganger her i Japan, og det er fantastisk.

Bare en skade kan hindre tyskeren i å vinne VM-tittel nummer fire, men han tar ingen ting for gitt.

- Jeg har en stor luke, men det er ikke avgjort, advarer han.

PALLEN: Sebastian Vettel er et vanlig innslag øverst på seierspallen. Denne helgen fikk han med seg lagkamerat Mark Webber (t.v.) og Romain Grosjean. Foto: EPA/KIMIMASA MAYAMA
PALLEN: Sebastian Vettel er et vanlig innslag øverst på seierspallen. Denne helgen fikk han med seg lagkamerat Mark Webber (t.v.) og Romain Grosjean. Foto: EPA/KIMIMASA MAYAMA Vis mer