Vettel klarte endelig å vinne i Canada

Sesongens tredje førsteplass.

ENDELIG: Sebastian Vettel har dominert formel 1-sporten de siste årene, men først i dag klarte han å gå til topps i Canadas Grand Prix. Foto: The Canadian Press, Paul Chiasson, AP / NTB Scanpix
ENDELIG: Sebastian Vettel har dominert formel 1-sporten de siste årene, men først i dag klarte han å gå til topps i Canadas Grand Prix. Foto: The Canadian Press, Paul Chiasson, AP / NTB ScanpixVis mer

Trippelmester Sebastian Vettel lyktes endelig i Montreal og vant Canadas Grand Prix i formel 1 for første gang i dag.

Den tyske Red Bull-føreren tok en klar seier med hele 14,408 sekunder foran Fernando Alonso (Ferrari). Tredjeplassen gikk til Lewis Hamilton (Mercedes).

Vettel startet i pole position for tredje året på rad Gilles Villeneuve-banen, men først i dag holdt han seg i front helt inn.

- Ja, endelig har vi vunnet i Canada. Bilen var fantastisk. Nå som vi endelig har vunnet her, kan vi stryke Canada fra listen. En deilig seier, sa Vettel etter triumfen.

- Solen kom også, så dette kunne ikke ha blitt bedre. Vi har hatt gode løp her før, men uten at det har holdt til seier. For to år siden gjorde jeg en feil i siste runde og tapte, i dag gjorde jeg opp for det, sa han videre.

Tredje for året Vettel var også raskest i gårsdagens kvalifisering. Han åpnet derfor fra beste startspor og tok tidlig kommandoen. Det var hans tredje seier for sesongen etter å ha vært best i både Malaysia og Bahrain. Totalt står Vettel med 29. seirer i karrieren.

Selv om det ble annenplass, var Alonso fornøyd med dagens løp.

- Jeg synes det å bli nummer to smaker som en seier. Det føles slik fordi vi klarte å hente såpass med poeng etter en vanskelig helg, sa spanjolen.

Leder med 36 poeng Hamilton tok sin tredje pallplass på sju forsøk etter overgangen til Mercedes før sesongen.

Dagens seier ga Vettel et økt forsprang i VM-sammendraget. Tyskeren står med 132 poeng, og luken ned til toer Alonso er på 36 poeng.

Vettel har vunnet tre VM-titler på rad.

(NTB)