STYRKET VM-LEDELSEN: Sebastian Vettel tok sin sjuende seier for året og styrket dermed VM-ledelsen etter Belgias Grand Prix på Spa.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHN THYS
STYRKET VM-LEDELSEN: Sebastian Vettel tok sin sjuende seier for året og styrket dermed VM-ledelsen etter Belgias Grand Prix på Spa.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOHN THYSVis mer

Vettel koblet jerngrep om VM-tittelen

Vant sitt sjuende løp for sesongen på Spa.

Sebastian Vettel herjer igjen med konkurrentene i formel 1. Søndag kjørte han inn til sin første seier i Belgias Grand Prix.

— Takk, gutter, for et løp!, ropte han til Red Bull-stallen over radiosambandet etter å ha styrt inn til sin sjuende seier på 12 forsøk denne sesongen. Men det var hans første seier på fire løp.

Den 24-årige verdensmesteren seiret foran sin australske lagkamerat Mark Webber og økte ytterligere ledelsen i VM-sammendraget. Han er 92 poeng foran Webber og 102 foran tidligere verdensmester Fernando Alonso.

— VM-tittelen er ikke lenger innen rekkevidde, sa Lewis Hamilton, som krasjet søndag og falt fra tredje- til femteplass sammenlagt.

— Vi må være realistiske, samstemte Alonso.

Sju runder står igjen, og mye rart skal skje om tittelen glipper for Vettel.

Gøy å kjøre Tyskeren tok sin 17. løpsseier i karrieren, men altså den første i Spa. Han hadde beste startspor, men det var alvorlig tvil om dekkene ville holde etter at begge Red Bull-bilene tæret kraftig på dekkene i kvalifiseringen lørdag.

— Det var mer å passe på enn vanlig, men bilen fungerte utmerket. Jeg nøt hver runde i dag. Når bilen gjør som du vil så er det veldig gøy å kjøre her, sa Vettel etter løpet.

— Vi besluttet å stole på dekkene. Alternativet ville vært å endre oppsettet og starte fra depotområdet.

Nico Rosberg tok ledelsen tidlig, men Vettel var forbi allerede på tredje runde. Senere truet Alonso en stund, men han falt av mot slutten og ble nummer fire bak Jenson Button.

I veggen Lewis Hamilton vant Belgias Grand Prix i fjor og var før løpet Vettels hardeste utfordrer fra andre lag. McLaren-føreren måtte bryte allerede på 13. runde etter å ha krasjet da han duellerte med Kamui Kobayashi om fjerdeplass.

Briten steg uskadd ut av vraket, men i sammendraget ble han passert av Alonso og Button slik at han falt til femteplass.

— Jeg er ikke sikker på hva som skjedde, men jeg traff veggen ganske hardt, sa Hamilton.

Michael Schumacher, som har sju VM-titler, feiret 20-årsjubileet for sin formel 1-debut i Spa ved å klatre fra siste startposisjon og bli nummer fem.

Bruno Senna, nevø av legenden Ayrton, imponerte i sin debut for Lotus Renault-laget ved å bli nummer sju i kvalifiseringen. I selve løpet fikk han et depotbesøk i straff for å forårsake en kollisjon, og han endte som nummer 13.

(NTB)