FARTSKONGE: Sebastian Vettel og Mark Webber fikset dobbeltseier for Red Bull i Malaysia Grand Prix i formel 1 1. påskedag. Foto: Scanpix/REUTERS/Vivek Prakash
FARTSKONGE: Sebastian Vettel og Mark Webber fikset dobbeltseier for Red Bull i Malaysia Grand Prix i formel 1 1. påskedag. Foto: Scanpix/REUTERS/Vivek PrakashVis mer

Vettel og Webber sørget for dobbeltseier for Red Bull

Tyskeren raskest i formel 1-runden i Malaysia.

|||

Sebastian Vettel og Mark Webber sørget for dobbeltseier til Red Bull i søndagens formel 1-runde i Malaysia.

Mekaniske problemer har ødelagt Vettels seiersmuligheter i sesonginnledningen, men i sesongens tredje løp kom omsider seieren.

- Jeg hadde en god start og fikk en tøff duell mot Mark, men jeg klarte det. Vi har stor respekt for hverandre, og vi hadde en flott fight, sa Vettel.

Tyskeren kjørte inn til karrierens sjette seier (46 starter). 4,849 sekunder skilte ned til australieren Webber. Tyske Nico Rosberg ble treer.

- Det ble et flott løp for oss to, laget og en revansj etter en sesongstart der vi ikke har fått resultatene vi har fortjent, mente Vettel.

Webber startet i beste startspor, men etter at Vettel hadde passert lagkameraten og Rosberg (Mercedes) var seieren aldri i tvil.

Sensasjonelt

- Dekkene spant i starten og jeg visste ikke hvor jeg hadde Nico. Vi hadde fått beskjed fra ledelsen om å beherske oss, og det gjorde vi. Dette ble et fantastisk løp for oss, første- og annenplass er sensasjonelt for laget etter hva som skjedde i sesongens to første løp, mente Webber.

McLaren og Ferrari feiltolket forholdene under lørdagens kvalifisering og startet langt bak i søndagens VM-runde. Lewis Hamilton (McLaren) kjørte seg opp fra 20.- til 6.-plass, mens Felipe Massa (Ferrari) klatret fra 21.- til 7.-plass. Regjerende mester Jenson Button (McLaren) ble nummer åtte.

Massa leder

Massa leder VM etter 3 av 19 runder med 39 poeng. Fernando Alonso og Vettel står med 37, mens Button og Rosberg har 35. Hamilton på sjetteplass følger med 31.

Ferrari leder fabrikkmesterskapet med 76 poeng. Deretter følger McLaren med 66, Red Bull med 61 og Mercedes med 44.

Neste runde er Kina Grand Prix i Shanghai 18. april.

(NTB)