Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vettel pepet ut etter suveren Monza-seier

Økte ledelsen i formel 1-sammendraget.

FEIRING: Sebastian Vettel rekker armen i været i det han passerer målstreken på Autodromo Nazionale i Monza. Foto: Olivier Morin, AFP / NTB Scanpix
FEIRING: Sebastian Vettel rekker armen i været i det han passerer målstreken på Autodromo Nazionale i Monza. Foto: Olivier Morin, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Sebastian Vettel (26) knuste konkurrentene i Italias Grand Prix i dag. Den tredoble verdensmesteren økte dermed ledelsen i formel 1-sammendraget.

Tyskeren, som kjører for Red Bull, vant 5,4 sekunder foran spanske Fernando Alonso fra Ferrari. Det var hans 32. seier i karrieren.

Vettel måtte tåle å bli pepet ut etter løpet. Monza er hjemmebanen til Ferrari, og det entusiastiske hjemmepublikumet la ikke skjul på hvem de håpet skulle vinne.

— Du kan virkelig høre forskjellen når noen som ikke har på seg Ferrari-fargene vinner. Jeg får mye piping mot meg, sa Vettel etter at løpet var over.

26-åringen startet racet i pole position og hadde full kontroll. Mot slutten spiste Alonso opp rundt halvparten av forspranget, men Vettels seier var aldri truet.

— Dette er vanligvis en av de vanskeligste banene, men bilen min var fantastisk. Det er stort å vinne her, sa tyskeren.

Seieren betyr at Vettel leder enda klarere i sammendraget, Med sine 222 poeng er han 53 foran Alonso.

For Alonso har det vært en turbulent uke. Det meldes om store interne stridigheter i Ferrari-laget, men spanjolen avviste dette og skrøt i stedet av teamet.

— Jeg vil rette en stor takk til hele laget for alt de gjør for meg. Noen prøver å skape problemer mellom meg og laget, sa han.

Vettels lagkamerat i Red Bull-stallen, Mark Webber, ble nummer tre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling