I EGEN KLASSE: Sebastian Vettel vant med over 20 sekunder til toer Felipe Massa. Her dusjer han mannen som havnet på tredjeplass - japanske Kamui Kobayashi - med sjampanje. Foto:   AFP PHOTO/Toru YAMANAKA
I EGEN KLASSE: Sebastian Vettel vant med over 20 sekunder til toer Felipe Massa. Her dusjer han mannen som havnet på tredjeplass - japanske Kamui Kobayashi - med sjampanje. Foto: AFP PHOTO/Toru YAMANAKAVis mer

Vettel smadret rivalene og åpnet tittelkampen

Maktdemonstrasjon i Japans Grand Prix søndag.

Regjerende verdensmester Sebastian Vettel (25) smadret rivalene og tok formel 1-sesongens første dobbeltseier i Japans Grand Prix søndag.

Tidenes yngste verdensmester (2010) var i en klasse for seg og seiret med over 20 sekunder til toer Felipe Massa, som sikret første plass på seierspallen siden 24. oktober 2010 (Korea).

Hjemmehåpet Kamui Kobayashi overrasket i egen bakgård med karrierens første tredjeplass og F1-pokal.

VM-leder Fernando Alonso snurret av banen i starten etter et sammenstøt med Kimi Räikkönens bil. Dermed kuttet Vettel ledelsen fra 29 til bare fire poeng.

- Jeg så ikke hva som skjedde før det var gått en stund, men fant ut at Fernando ikke var med i løpet lengre. Jeg nøt hver eneste runde med en fantastisk bil, sa Vettel.

MÅTTE BRYTE: Fernando Alonso. Foto:  (AP Photo/Mark Baker)
MÅTTE BRYTE: Fernando Alonso. Foto: (AP Photo/Mark Baker) Vis mer

- Det var veldig uheldig at Fernando røk ut, men slikt skjer når vi kjører «crazy» som hittil i sesongen.

Seieren var Red Bull-førerens 24. noensinne i VM, den tredje for sesongen. Han vant også forrige løp i Singapore samt i Bahrain for fem og en halv måned siden.

Det gjenstår fem løp av formel 1-sesongen. Neste runde finner sted i Korea om en uke.

(NTB)