Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vettel vant dramatisk Monacos Grand Prix

Reddet av seint rødflagg.

DRAMATISK: Sebastian Vettel (t.h.) holdt unna for Jenson Button og de andre forfølgerne i et tett og dramatisk Monacos Grand Prix.Foto: SCANPIX/AP Photo/Claude Paris
DRAMATISK: Sebastian Vettel (t.h.) holdt unna for Jenson Button og de andre forfølgerne i et tett og dramatisk Monacos Grand Prix.Foto: SCANPIX/AP Photo/Claude Paris Vis mer

(Dagbladet): Monacos Grand Prix er ikke bare det mest glamorøse løpet på formel 1-kalenderen. Det er også blant de mest dramatiske i løpet av sesongen.

Søndagens 69. utgave ble intet unntak i 72 av 78 runder. Det var nemlig mye som gikk galt da løplseder Sebastian Vettel var inne til sitt første av tre planlagte depotstopp. Da Red Bull-teamet rotet med dekksettene, måtte det improviseres, og det ble det bare med det ene. 

På  utslitte dekk, kjempet verdensmesteren en desperat kamp for å holde de nærmest forfølgerne, Fernando Alonso og Jenson Button, bak seg.

Ingen er imidlertid bedre til å håndtere uventede situasjoner enn den iskalde 23-åringen fra Heppenheim, og Red Bull-sjef Christian Horner var full av lovord om sin førstefører da sesongens femte seier av seks mulige var i boks.

- Dette var et helt spesielt løp. Vi hadde problemer under Sebastians første depotstopp, vi hadde radiotrøbbel og vi fikk ikke satt på de dekkene vi ønsket. Vi var nødt til å endre strategi underveis. Det viktigste var at vi ikke fikk panikk. Vi prøvde noe som var annerledes og veldig aggressivt, men Seb fikk det til å fungere. Det gjorde at han vant i dag. Han var selvsikker, og kommuniserte godt med ingeniørene og fokuserte på de områdene hvor han kunne være rask, sier Horner til BBC.

Petrov-smell Da kampen om seieren var i ferd med å nå sitt klimaks, sørget et sammenstøt mellom Vitalij Petrov og Jaime Alguersuari for at løpet ble rødflagget, og dermed stoppet.

Hardest gikk det utover Renault-fører Petrov, men russeren kom seg heldigvis raskt til hektene igjen.

- Vitalij er OK. Han klager bare på smerter i beina, men legen sier at ingenting er brukket. De har tatt ham til sykehus for å ha ham til observasjon, men det virker som om beina bare er forslåtte, sier teamsjef Eric Boullier i Renault til BBC Sport.

Omstart Bilene ble stilt opp på start-mål-langsiden i påvente av hva juryen skulle foreta seg. Mer enn 75 prosent av løpet var unnagjort, og dermed kunne man avsluttet med en tellende resultatliste.

USKADD: Vitalij Petrov skal ha mistet bevisstheten etter å ha havnet i autovernet, men skal ha sluppet fra smellen uten større skader.Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKI
USKADD: Vitalij Petrov skal ha mistet bevisstheten etter å ha havnet i autovernet, men skal ha sluppet fra smellen uten større skader.Foto: SCANPIX/EPA/SRDJAN SUKI Vis mer

Likevel strømmet det på med mekanikere fra depotet, klare til å foreta dekkskift og andre endringer på bilene dersom det skulle bli en omstart.

Det ble det også, og med nye dekk, kunne Vettel kontrollere inn til årets femte seier av seks mulige. Den unge tyskeren holder dermed stø kurs mot et tittelforsvar. Bare Lewis Hamilton, i Kinas Grand Prix, har maktet å slå Red Bull-føreren så langt i år.

Ferrari-fører Alonso ble nummer to og McLaren-fører Button nummer tre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media