Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sebastian Vettel raskest i Storbritannia GP

Vettel vant høydramatisk løp

VM-leder Sebastian Vettel holdt unna og vant Storbritannias Grand Prix i Formel 1. Lewis Hamilton greide å utfordre tyskeren til tross for en elendig start.

RIVALER: Sebastian Vettel kjemper med Lewis Hamilton om sammenlagtseieren i Formel 1 og trakk det lengste strået på Silverstone. Foto: NTB scanpix
RIVALER: Sebastian Vettel kjemper med Lewis Hamilton om sammenlagtseieren i Formel 1 og trakk det lengste strået på Silverstone. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var Vettels fjerde seier så langt i år. Søndagens triumf økte Ferrari-stjernens forsprang til Hamilton fra ett til åtte poeng etter ti VM-runder.

Hamilton fikk en fryktelig åpning i solskinnet på den legendariske Silverstone-banen. I beste startspor spant britens hjul mye, og dermed føk rivalene forbi. Blant dem var Kimi Räikkönen, som kolliderte med Hamilton og gjorde situasjonen enda verre for den regjerende verdensmesteren.

Før tre svinger var unnagjort lå Hamilton helt nede på 18.-plass. Han klarte å summe seg kjapt, og til publikums store glede kjørte han forbi den ene konkurrenten etter den andre. 33-åringen lyktes med å melde seg på igjen i seierskampen, men Vettel var for sterk.

Tyskeren slo erkefienden med 2,264 sekunder, mens Räikkönen ble nummer tre. Sistnevnte fikk for øvrig en tidsstraff på ti sekunder underveis etter kollisjonen med Hamilton i åpningen.

Sikkerhetsbilen måtte i aksjon etter at svenske Marcus Ericsson hadde en voldsom krasj. Kollisjonen gikk kraftig ut over Ericssons bil, men svensken kom seg uskadd ut av sin Sauber.

Ericssons utkjøring ble etterfulgt av en ny da Carlos Sainz og Romain Grosjean krasjet rett etter omstarten og sikkerhetsbilen på ny måtte ut.

Sikkerhetsbilen førte til at feltet samlet seg og det ble en voldsomt spennende avslutning på de resterende ti rundene.

Vettel hadde benyttet muligheten til å bytte hjul, men lot med det Valtteri Bottas forbi seg på banen. Etter en intens duell over flere runder klarte til slutt tyskeren å snike seg forbi Bottas og i tet. Bottas slet med slitte dekk og måtte også slippe forbi Lewis Hamilton og Raikkönen på de avsluttende rundene.

Hamilton jaktet søndag sin sjette Formel 1-seier på Silverstone, men må vente til minst neste år før han har rekorden alene. I dag deler han den med Jim Clark og Alain Prost.

- Dette er det beste løpet i året. Her er også det beste publikummet, så jeg beklager at jeg ikke klarte å ta seieren hjem i dag. Tro meg, jeg gir ikke opp, sa Hamilton.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media