Vettel vant i Brasil

Red Bull vant konstruktørmesterskapet - Alonso leder førermesterskapet før siste runde.

DOBBELTSEIER: Sebastian Vettel og Mark Webber (bak) sørget med dobbeltseieren i Brasil for at Red Bull vant konstruktørmesterskapet for første gang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Silvia Izquierdo
DOBBELTSEIER: Sebastian Vettel og Mark Webber (bak) sørget med dobbeltseieren i Brasil for at Red Bull vant konstruktørmesterskapet for første gang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Silvia IzquierdoVis mer

Sebastian Vettel vant VM-runden i formel 1 i Brasil søndag foran sin Red Bull-kollega Mark Webber. Hele fire førere kan bli verdensmester.

Ferraris Fernando Alonso, som er verdensmester to ganger tidligere, kom på 3.-plass og leder fortsatt sammenlagt i kampen om å bli verdensmester på ny. Siste VM-runde kjøres i Abu Dhabi kommende søndag.

Mark Webber og Vettel er nummer to og tre sammenlagt, og begge kan skalpen på Alonso med en frisk sesongslutt. Webber og Vettel er henholdsvis 8 og 15 poeng bak Alonso.

McLarens Lewis Hamilton, mester i 2008, er 24 poeng bak lederen og har også en mikroskopisk teoretisk sjanse til å bli verdensmester. Hamilton kjørte inn til 4.-plass i Brasils storby.

— En drittdag. Bilen fungerte ikke som den skulle. Jeg lå i ingenmannsland hele veien, sa Hamilton.

Tett Sesongavslutningen blir tett og spennende.

— En strålende dag. Vi ville ha vært på topp i VM sammenlagt om det ikke hadde vært for at Renault-motoren vår hadde kollapset i Sør-Korea sist måned, sa Vettel.

Vettel tok sin fjerde seier for sesongen med triumfen i São Paulo.

Med dobbeltseieren til Vettel og Webber sikret Red Bull seg VM-seieren i lagmesterskapet for første gang.
— Jeg er henrykt over laget vårt, kommenterte den 23 år gamle tyskeren.

Mark Webber dummet seg ut i Sør-Korea. Søndagens løp ble en gedigen opptur for australieren.

— Vi er absolutt med i kampen om VM-tittelen. Det gjorde godt med et slikt løp etter det som skjedde i Sør-Korea, mente Webber.
Tapte — Løpene blir stort sett avgjort i kvalifiseringen eller i den første runden søndag. I dag vant Sebastian en fullt fortjent seier, mente Webber.

— Jeg mistet sjansen til å ta de to gutta i front med den dårlige starten. Da tapte jeg 12 sekunder med en gang, og jeg brukte mye tid på å ta dem igjen. Men i det store hele gikk det greit nok. Nå drar vi til Abu Dhabi. Da får vi se hvem som vinner tittelen, sa Alonso, som etter søndagens 3.-plass er favoritt til å bli verdensmester for tredje gang.

Med seier ville også Jenson Button ha vært med i kampen om VM-tittelen om konkurrentene ikke hevdet seg. Men briten kom på 5.-plass og er ute av diskusjonen.

— Greit å miste sjansen til å bli verdensmester når det skjedde på denne måten, sa fjorårsmester Button.

(NTB)