Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vettel var størst i Japan

I tet gjennom hele løpet.

DOMINERTE: Fra første startposisjon kjørte Sebastian Vettel fra konkurrentene og slapp dem aldri innpå seg i Japan Grand Prix.Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/Scanpix
DOMINERTE: Fra første startposisjon kjørte Sebastian Vettel fra konkurrentene og slapp dem aldri innpå seg i Japan Grand Prix.Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/Scanpix Vis mer

|||Sebastian Vettel skapte litt spenning i kampen om VM-tittelen i formel 1 med en overbevisende seier i Japans Grand Prix i natt.

Den 22-årige tyskeren hadde beste startposisjon og kjørte rett fra konkurrentene i starten. Red Bull-føreren var aldri truet på vei mot sin tredje seier i år.

Brawn-duoen Rubens Barrichello og Jenson Button, som har utkjempet en tvekamp om tittelen, ble nummer sju og åtte. Med to løp igjen leder Button 14 poeng foran Barrichello og 16 foran Vettel.

- Det er synd det bare er to løp igjen, men det er ikke umulig å ta dem igjen, sa Vettel.

For to år siden ble Kimi Räikkönen verdensmester etter å ha vært 17 poeng bak lederen med to løp igjen.

Regnet med å tape

Button kunne sikret VM-tittelen søndag, om han hadde tatt fem poeng flere enn Barrichello og tre flere enn Vettel. Sjansen for det sank da både briten og brasilianeren ble flyttet ned fem plasser på kvalifiseringslisten for å ha ignorert et varselflagg lørdag.

De var blant seks førere som fikk den straffen, og det tok dem ut av seierskampen. Slik det endte, tok Barrichello ett poeng på Button.

- Jeg tapte noen poeng til Vettel i dag, men vi ventet at han skulle vinne løpet. Han har kjørt fort hele helgen, sa Button.

- Jeg slet med dekkene i dag. Nå satser jeg på seier hjemme i Brasil for å holde liv i sjansene mine, sa Barrichello.

Mangler ett poeng

Heller ikke kampen om lagmesterskapet ble avgjort i Japan, selv om det bare er et tidsspørsmål for Brawn-stallen. Neste poeng scoret av Button eller Barrichello, i Brasil eller Abu Dhabi, sikrer seieren i lagkonkurransen.

Vettel seiret søndag foran italienske Jarno Trulli (Toyota) og den britiske fjorårsmesteren Lewis Hamilton (McLaren). Han er første tysker som ikke heter Schumacher med tre løpsseirer samme år.

- Sebastian har intet å tape. Han må bare prøve å vinne de to neste løpene også, sa teamsjef Christian Horner.

Neste løp kjøres i São Paulo om to uker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling