Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vettskremt av Bøe

GÖTTINGEN (Dagbladet): Tyskland- Norge 1- 4. I over en omgang så Norge ut som et taperlag. Da kom debutanten Christine Bøe Jensen (25) på banen, og snudde kampen. Nesten helt alene. - Helt optimal debut, gliser Bøe Jensen.

Hammerfest-jenta kom på banen rett før Tyskland lagde 1- 0. Da det var som svartest. Så satte Bøe Jensen inn støtet, med sugende løp, ballvinninger og gode pasninger. Alle fire målene hadde hun fot med i.

1- 1: Startet angrepet, og tredje sist på scoringen til Monica Knudsen.

1- 2: Flikker ballen forbi backen videre til Margunn Haugenes som scorer.

1- 3: Nydelig gjennombruddsball til Haugenes som putter sitt andre

1- 4: Løper nydelig gjennom i bakrom og setter ballen sikkert i mål.

Og det er neppe tilfeldig at Bøe Jensen avgjør kampen. Mens de andre jentene slappet av tirsdag kveld, hadde Grand-spilleren en times økt alene utenfor spillerhotellet for å terpe på pasninger og avslutninger.

Håper på OL

- Jeg visste vel at jeg skulle få debuten i dag, så den treninga var fin i så måte. Mens jeg satt på benken, prøvde jeg å fokusere på hva jeg skulle gjøre da jeg kom innpå, sier hun.

Etter kanondebuten er det mye som taler for at hun får en plass i OL-troppen.

- Jeg vet ikke. Dette er min første samling, og jeg er ny, så jeg må bare vente og se. Men jeg har selvfølgelig lyst til å reise til Sydney, smiler hun.

Avbrøt EM

Den blonde Hammerfest-jenta er nyutdannet politi, og har nettopp fått jobb i Tromsø. Til daglig spiller hun i Grand Bodø.

- Det er ikke lett å bli lagt merke til i en så liten klubb. Det er klart jeg løfter meg når jeg får spille med så mange gode spillere jeg har rundt meg her på landslaget, sier hun.

Trener Per-Mathias Høgmo har virkelig ofret seg for å se Grand-jenta i kamp.

- Jeg avbrøt UEFA-trenerseminaret under EM en dag før tida for å se Christine spille seriekamp mot Asker. Jeg kjørte fem timer hver vei fra Bodø til Gratangen for å se henne spille, sier Høgmo til Dagbladet.

Han er full av lovord om nykomlingen som i går la inn en kraftig søknad om plass i OL-troppen.

- Hun har en løpskapasitet som er helt vanvittig. I tillegg er hun både hurtig og god med ball.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media