Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VG: - IOC dropper Johaug-anke

Og i morgen kommer FIS-svaret.

MÅ VENTE PÅ FIS: Den internasjonale olympiske komité, IOC, anker ifølge VG ikke Johaug-dommen. I morge kommer FIS-svaret. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet 
MÅ VENTE PÅ FIS: Den internasjonale olympiske komité, IOC, anker ifølge VG ikke Johaug-dommen. I morge kommer FIS-svaret. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer

(Dagbladet): Den internasjonale olympiske komité (IOC) har valgt å ikke anke Johaug-dommen. Det opplyser Therese Johaus manager, Jørn Ernst, til VG i kveld.

I morgen, tirsdag 7. mars, vil Johaug få svar på om Det internasjonale skiforbundet (FIS) anker, mens WADA har fram til 8. april på å bestemme seg for om de skal anke dommen på 13 måneder eller ikke.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å vente. Vi håper at FIS ikke anker. For noen dager siden fikk vi epost om at IOC ikke kommer til å anke, sier Ernst til avisa.

Før det nylig avsluttede VM i Lahti, opplyste FIS at de ville offentliggjøre sin Johaug-avgjørelse etter mesterskapet.

Utestengt etter bruk av leppekrem

Det var i fjor høst sjokket falt over idrettsnorge, da det ble kjent at Therese Johaug hadde testet positivt på en dopingprøve.

Langrennsstjerna hadde fått en krem av daværende landslagslege Fredrik Bendiksen, kalt Trofodermin. Det er denne kremen som inneholder det forbudte stoffet clostebol, et anabolt steroid.

Johaug fikk en solbrent leppe tre dager inn i treningssamlinga i Seiser Alm og Livigno i august 2016. 3. september reiste lege Bendiksen til et lokalt apotek for å kjøpe salvene Keratoplastica og Trofodermin.

Johaug begynte å bruke den førstnevnte kremen, men etter at den ikke hadde effekt tok langrennsstjerna i bruk Trofodermin. Denne ble hun forsikret av Bendiksen at var lovlig å bruke.

I en periode på elleve dager fra 4. til 15. september brukte Johaug kremen. Dagen etter, den 16. september, ble hun dopingtestet hjemme i Oslo. Der oppga hun at hun hadde brukt Trofodermin.

Drøye tre uker senere ble Johaug informert av Antidoping Norge at de hadde funnet det anabole steriodet clostebol i urinprøven. Ni dager senere, den 13. oktober, ble saken offentliggjort.

I oktober ble Johaug suspendert i to måneder. Dette ble forlenget for to nye måneder i desember.

Saken ble først behandlet av domsutvalget i Norges Idrettsforbund i januar, og dommen falt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media