Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VG: Bygger opp til opprør mot Hallén

- Ment siden 2011 at han burde gå av.

OPPRØR: VG skriver i dag at ledelsen i både Vålerenga, Odd og Sarpsborg er kritiske til fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
OPPRØR: VG skriver i dag at ledelsen i både Vålerenga, Odd og Sarpsborg er kritiske til fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): VG skriver i dag at det bygger opp til et opprør mot fotballpresident Yngve Hallén.

Både Vålerenga-leder Stig-Ove Sandnes, Odds Einar Håndlykken, Stabæks Lars Hjorth og styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08 mener at hans tabbekvote er brukt opp. Sandnes mener det er på tide at Hallén gir seg som fotballpresident.

Eksempler som dras fram er sparkingen av Drillo, personalbehandlingen av Guttorm Dilling, konflikt rundt kvinnelige styremedlemmer og inngåelsen av den forrige medieavtalen.

- Spør du meg personlig, så har jeg siden 2011 ment at Hallén burde gå av, sier Stig-Ove Sandnes til VG, som også setter spørsmålstegn ved valgkomiteens habilitet.

Hallén selv vil ikke dømme om han har gjort seg fortjent til en ny periode.

- Jeg har stor tillit til at tinget avgjør det på en best mulig måte, svarer Hallén.

Sandnes reagerte også på hvordan Hallén relanserte sitt eget kandidatur i Dagbladet 2. september.

- Jeg kan bekrefte at jeg har en god dialog med Marianne (Brynildsen, leder for NFFs valgkomité), og at jeg har gjort det klart for henne at jeg ønsker å fortsette å gjøre en jobb for norsk fotball, sa fotballpresidenten til Dagbladet.

- Jeg er overrasket over hvordan Hallén la dette frem. Det virket nesten som at det var avklart med lederen av valgkomiteen, Marianne Brynildsen, om at han tar to år til som president, sier Sandnes til VG.

15. januar offentliggjør valgkomiteen sin innstilling på hvem som skal styre norsk fotball de neste årene.

KRITISK: Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KRITISK: Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!