Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten etter trafikkulykke

VG: Klæbo-påkjørt brakk ryggen på to steder

Skistjerna skal ha tråkket på gassen i stedet for bremsen.

TRÅKKET PÅ FEIL PEDAL: Johannes Høsflot Klæbo, her sammen med far Håkon under NM på ski i Meråker forrige helg, skal ha tråkket på gassen istedet for bremsen da han kjørte inn i en annen bil på Byåsen i Trondheim i desember. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRÅKKET PÅ FEIL PEDAL: Johannes Høsflot Klæbo, her sammen med far Håkon under NM på ski i Meråker forrige helg, skal ha tråkket på gassen istedet for bremsen da han kjørte inn i en annen bil på Byåsen i Trondheim i desember. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Trøndelag vil ilegge Johannes Høsflot Klæbo en betinget fengselsstraff for påkjørselen han forsårsaket på Byåsen i Trondheim i desember i fjor.

I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt, skriver politiet at de oversender tiltalen til Sør-Trøndelag tingrett, med påstand om betinget fengsel.

«Påtalemyndigheten vil ved oversendelsen redegjøre for sin oppfatning av hva som er riktig straff, og vil foreslå en kortere betinget fengselsstraff.», skriver politiet i pressemeldingen.

Klæbo har allerede tatt på seg all skyld for sammenstøtet, og saken vil gå som tilståelsessak for tingretten.

Det betyr at Klæbo må møte i retten 6. mars, tre dager etter femmila i VM, og forklare seg for retten.

Inndratt førerkort

Da Johannes Høsflot Klæbo dundret inn i en Opel Insignia bakfra på Byåsen i midten av desember, gikk de første meldingene på at ingen av de involverte hadde fått noen alvorlige skader.

- Jeg kan bekrefte at Johannes var involvert i en påkjørsel tidligere i dag. Etter hva jeg vet har det gått bra med alle involverte. Det er ikke noen alvorlige skader, heldigvis, sa Klæbos far, Håkon Klæbo, til Dagbladet.

I bilen Klæbo kjørte inn i, satt en gravid kvinne og hennes 35 år gamle samboer. De hadde stoppet foran en fotgjengerovergang for å slippe en 12 år gammel jente over veien, og bilen deres ble dyttet inn i jenta som følge av kollisjonen.

Klæbos førerkort ble midlertidig inndratt på ulykkesstedet.

Alvorlig sak

Ulykken blir sett på som så alvorlig, at Klæbo må møte i tingretten til våren.

- Vi mener saken er såpass alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg, sa Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, til Adresseavisen da de tok ut tiltale mot Klæbo fredag forrige uke.

Derfor forteller også det påkjørte samboerparet for første gang om hva som skjedde til VG.

- Vi har ingenting uoppgjort med Klæbo. Han innrømmet skyld på ulykkesstedet og det skal han ha «cred» for. Nå blir det en sak i retten og da vil det bli omtale av det som skjedde. Vi mener at når det først skal skrives om dette, er det greit for alle at det som kommer frem er korrekt. Forhåpentligvis unngår vi på den måten spekulasjoner, sier den 35 år gamle mannen til VG.

Kjørt vekk i ambulanse

Ifølge de påkjørte, skal Klæbo ha forklart at han tråkket på gassen i stedet for bremsen da samboerparet stoppet for 12-åringen.

Sammenstøtet skal ha vært kraftig, fortalte vitner til Dagbladet etter ulykken. Klæbos bil skal også ha blitt tauet bort kort tid etter sammenstøtet.

Ifølge tiltalen mot Klæbo, skal bilen han kjørte hatt en fart på 39 kilometer i timen da han krasjet inn i bilen foran.

Også samboerparets bil skal ha blitt kondemnert etter påkjørselen. 35-åringen forteller til VG at han fryktet det var skjedd noe med barnet i samboerens mage, men at det skal ha gått bra.

- Min samboer og skolejenta ble kjørt vekk i ambulanser. Jeg gikk selv hjem til datteren min, men dro på ettermiddagen til legevakten for å få dokumentert eventuelle skader, sier han til VG.

På St.Olavs hospital i Trondheim skal han ha fått konstatert to brudd i ryggen, og har vært sykmeldt fram til nå.

Håkon Klæbo skriver i en sms til VG at de ikke har noen kommentarer til saken, og at de forholder seg til prosessen påtalemyndigheten kjører mot sønnen Johannes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!