RASENDE: Nora Mørk truer med å gi seg på landslaget etter det hun opplever som svak ledelse i håndballforbundet. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
RASENDE: Nora Mørk truer med å gi seg på landslaget etter det hun opplever som svak ledelse i håndballforbundet. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix Vis mer

Mørk hevder private bilder ble spredd på herrelandslaget

VG: Mørk rasende - hevder private bilder sirkulerte på herrelandslaget

Vurderer å gi seg på håndballandslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nora Mørk er så skuffet over det hun anser som svak ledelse i Håndballforbundet at hun vurderer å gi seg på landslaget.

Det er VG som har pratet med Mørk. Avisen skriver at Mørk hevder at de stjålne, private bildene hennes har blitt spredd blant herrelandslaget.

- Jeg ble helt knust. Det er mitt miljø, og jeg trodde at dette var folk som skulle passe på meg. Jeg ble skikkelig skuffet og lei meg, sier Mørk til VG.

Allerede i slutten av oktober skal ledelsen i Norges Håndballforbund ha fått beskjed fra Mørk om at bildene sirkulerte blant spillerne på herrelandslaget, skriver VG.

Mørk vurderer nå sin fremtid på landslaget etter det hun opplever som forsøk på å formilde opplysningene av idrettslederne i Håndballforbundet.

- Forbundet har fått beskjed om at jeg vurderer fremtiden min på landslaget. Jeg vet ikke om jeg vil være en del av et forbund som verner mer om kolleger som bedriver seksuell trakassering enn meg selv, sier Mørk til VG.

Mørk har bedt om en offentlig beklagelse fra håndballforbundet, men har bare blitt tilbudt en privat. At saken blir kjent mens herrene spiller EM er kun på grunn av «somling» fra forbundet, ifølge Mørk. ​

Håndballforbundet mener på sin side at de har tatt saken på største alvor og at det ikke har vært deres intensjon å dysse ned om saken eller «somle».

I en epost til VG svarer håndballpresident Kåre Geir Lio at de tar sterk avstand fra Mørks påstander.

«Det overordnede for oss har hele tiden vært å ivareta Nora og håndtere saken på en så god måte som råd. Forbundsstyret i NHF tar sterk avstand fra Nora Mørk sine påstander. Det er naturligvis likevel beklagelig at Nora opplever det annerledes» skriver han til VG.

Det er gjennomført flere møter om saken, blant annet den 22. desember der partenes oppfatninger ble delt. Den 27. desember ble det gjennomført et møte med herrelandslaget.

Herrelandslagets kaptein Bjarte Myrhol ønsker ikke å kommentere saken på vegne av herrelandslaget, da han i ifølge pressetalsmann Lars Otto Bjørnland ikke kjenner den i sin fulle bredde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer