VG-redaktør kjenner seg ikke igjen

- Påstandene Erik Thorstvedt framsetter, innebærer en agenda og et journalistisk maktmisbruk ukjent for VGs ledelse og uaktuell for avisa å bedrive, sier VGs nyhetsredaktør Hans-Christian Vadseth til Dagbladet.

Tidligere denne uka avviste VGs tidligere sportsleder Frode Nakkim alle antydninger om eventuelle trusler overfor Nils Johan Semb.

- Dette er rent oppspinn og et vanvittig, usant rykte som må være konstruert av mennesker som undervurderer både VG og Semb på det groveste, sa Nakkim til Aftenposten.

Vadseth støtter opp:

- Frode Nakkim, vår tidligere sportsleder, har sjøl kommentert dette som oppspinn. Jeg har ingen grunn til å tro at han snakker usant. Vadseth synes at eventuelle trusler burde fått et etterspill.

- Om dette skulle forekommet, så synes jeg det er merkelig at ikke Semb eller Norges Fotballforbund har tatt kontakt med VG for å drøfte saken, sier han.

Dessuten mener Vadseth at VGs praksis viser at påstandene er tvilsomme.

- VGs journalistikk knyttet til fotballandslaget og Semb i de tre åra som har gått, har ikke hatt preg av en kampanje som ryktene antyder skulle skje.

- Kommer dere til å ta saken videre internt?

- Eneste måten å finne ut noe mer, er om Semb ønsker å snakke om det. Inntil det skjer, forholder jeg meg til det Thorstvedt sier som rykter og påstander, i og med at han sjøl ikke var med på møtet.

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Hans-Christian Vadseth.