VG: Sjakkforbundet hyrer jurister for å se på Carlsens sjakklubb

Norges Sjakkforbund vil la jurister se om Offerspill SK kan stille med delegater på sjakkø-kongressen 7. juli.

STARTET KLUBB: Magnus Carlsen var i går på åpningen av Croatia Chess Tour 2019 i Zagreb, men hjemme i Norge raser debatten om hans nye sjakklubb. Foto: Marin Tironi/PIXSELL /NTB scanpix
STARTET KLUBB: Magnus Carlsen var i går på åpningen av Croatia Chess Tour 2019 i Zagreb, men hjemme i Norge raser debatten om hans nye sjakklubb. Foto: Marin Tironi/PIXSELL /NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Magnus Carlsen har skapt furore med sin nyopprettede sjakklubb Offerspill SK, hvor han skal betale kontigent til de første 1000 medlemmene. Målet har vært å verve minst 1000 medlemmer, hvilket vil gi klubben 40 delegater på den kommende kongressen i Norges Sjakkforbund.

Det vil gi Carlsen en stor nok kontigent til å påvirke om sjakkforbundet godtar samarbeidsavtalen med spillselskapet Kindred, som har tilbudt Norges Sjakkforbund en avtale verdt 50 millioner kroner.

Etter et hastemøte i Norges Sjakkforbund i går kveld skal de nå hyre inn juridisk bistånd for å se på om Carlsens nye klubb kan få stille med delegater på kongressen. Det var VG som første omtalte hastemøte.

- Møtet resulterte i at sentralstyret vedtok å engasjere juridisk kompetanse til å se på om delegatene fra Offerspill SK kan godkjennes på kongressen, forteller Nesheim til VG.

Får kritikk

En jurist som imidlertid har sett på saken, er jusprofessor Geir Woxholth. Tirsdag kveld skrev han på sin Facebook-side at Carlsens klubb etter hans syn ikke kan godkjennes.

«Dersom Magnus Carlsen og den nye sjakklubben hans tror at de bare kan opprette en ny sjakklubb og åpne for gratis medlemskap, slik de har gjort, i den hensikt å kuppe Kongressen til Norges Sjakkforbund, slik at de kan få vedtatt en tiltredelse til avtalen, bør de tenke seg om to ganger», skriver professoren. Videre fortsetter han:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer