LANGRENN: Det har stormet rundt Petter Northug den siste uken, etter at han ikke ble tatt ut til verdenscupåpningen i langrenn i Kuusamo.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGRENN: Det har stormet rundt Petter Northug den siste uken, etter at han ikke ble tatt ut til verdenscupåpningen i langrenn i Kuusamo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

VG: Northug var påmeldt i Kuusamo

Landslagskoordinator Ulf Morten Aune sier til VG at han meldte Petter Northug på til den kommende minitouren i Kuusamo tirsdag forrige uke.

– Det har aldri vært noen tvil. Som Vidar har sagt før: Dersom Petter var frisk og gikk «skapelig» på Beitostølen, så skulle han til Kuusamo. Jeg kan ikke lyve om det og si at han ikke var påmeldt, sier Aune til avisen. Han understreker at på tross av at noen mener det dreier seg om politikk, så er ikke det tilfellet.

Et bilde VG har fått tak ifra Det internasjonale skiforbundet (FIS) viser at landslagsledelsen hadde bestemt seg for at Sjur Røthe og Northug skulle være en del av troppen.

Røthe slet imidlertid med ryggtrøbbel fredag på Beitostølen, men på søndagen deltok han i 15-kilometeren og ble nummer seks. Overfor VG var Røthe tydelig på at han trolig måtte på pallen for å kvalifisere seg.

Heller ikke Northug fikk vist seg fram på Beitostølen, ettersom han ikke var i form. Dermed kom ingen av dem med.

(NTB)