I EN EGEN KLASSE: Tora Berger var helt utilnærmelig på dagens 15 kilometer i Nove Mesto. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I EN EGEN KLASSE: Tora Berger var helt utilnærmelig på dagens 15 kilometer i Nove Mesto. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Vi andre får bare nyte det mens hun holder på

- Det ser ut som hun bare koser seg uti der, sier Synnøve Solemdal.

NOVE MESTO (Dagbladet): Tora Berger var helt utilnærmelig og gikk kanskje det beste løpet i karrieren da hun smadret konkurrentene på kveldens normalprogram i VM.

Med tre gull og en sølv så langt i VM blir hun dronning i sitt andre strake mesterskap. I Ruhpolding i fjor stakk hun av med tre gull og en bronse.

Maken til gulgrossist skal du lete lenge etter — og tar du høyde for at skiskyting er en idrett hvor små marginer gjør store utslag, så er Tora Berger i ferd med å skrive seg inn i norsk idrettshistorie som en av de aller største.

Ikke rart lagvenninnene er stolte over å ha henne på lag. For de øvrige var det nemlig ikke stort å skrive hjem om i kveld:

Ann Kristin Aafedt Flatland på 44. plass (tre bom), Synnøve Solemdal på 53. plass (6 bom), Fanny Welle-Strand Horn på 54. (5 bom) og Hilde Fenne på 77. plass (8 bom).

GLEDER SEG OVER NORSK SUKSESS: 
Synnøve Solemdal syns Tora Berger er helt rå, og er kjempestolt over å være på samme lag som henne.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GLEDER SEG OVER NORSK SUKSESS: Synnøve Solemdal syns Tora Berger er helt rå, og er kjempestolt over å være på samme lag som henne. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Synnøve Solemdal velger i stedet å glede seg over nok et legendarisk Tora-løp:

- Det er helt rått. Hun er skikkelig god. Det så ut som hun bare koste seg uti der og hadde full kontroll. Uansett hvordan det går framover nå, så har hun gjort en kjempesesong og jeg er kjempestolt over å være på lag med henne.

- Hun har både humøret og prestasjonene, så hun betyr veldig mye for oss andre på laget. Vi unner henne all suksess hun kan få, sier Synnøve Solemdal til Dagbladet.