- Vi andre får bare se og lære av ham

De rutinerte landslagsspillerne om Ødegaard.

FØRSTEREIS: Martin Ødegaard (15), her sammen med landslagssjef Per Mathias Høgmo under gårsdagens trening på VIking Stadion, blir tidenes yngste norske landslagsspiller i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FØRSTEREIS: Martin Ødegaard (15), her sammen med landslagssjef Per Mathias Høgmo under gårsdagens trening på VIking Stadion, blir tidenes yngste norske landslagsspiller i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Martin Ødegaard (15) innrømmet at han har hatt bedre stunder da han møtte et fulltallig pressekorps i går kveld, i forkant av dagens møte med De Forente Arabiske Emirater på Viking stadion.

Men til tross for sin unge alder gjorde Strømsgodset-teknikeren det samme på pressekonferansen som han har gjort på landets tippeligaarenaer helt siden i våres:

Tok utfordringen som om den var den største selvfølge.

Men selv om stortalentet virker å takle oppstyret på en god måte, er de fleste enige om at han trenger tid og ro til å utvikle seg.

Nervøs Forren Dagbladet har snakket med fire av de mest rutinerte spillerne i dagens tropp mot Emiratene, om hvordan de ville taklet å bli tatt ut på landslaget allerede da de var 15 år.

Vegard Forren (26) tror nervøsitet ville blitt et tema om han fikk sin A-landslagsdebut så tidlig.

- Hvis jeg hadde vært 15 år da jeg kom inn på landslaget, tror jeg at jeg hadde vært veldig nervøs. Når det er sagt, så er vi en fin gjeng og det er bare å slippe seg løs for Martins del. Han har vist hva han er god for i Tippeligaen, og det er bare å fortsette med det samme. Han er mer enn god nok, og alder betyr ikke så mye da, sier Molde-stopperen til Dagbladet.

- Hvordan er det å spille på lag med en 15-åring?

- Jeg har nesten ikke tenkt på at han er bare 15 år. Han er et stort talent og vi gleder oss til å se ham. Vi får bare glemme hvor gammel han er. Vi andre får bare se og lære av ham.

- Har god tid Rune Almenning Jarstein (29) påpeker at Ødegaard har god tid før han skal være på toppen av karrieren.

- Han må nyte muligheten. Det er fortjent at han er tatt ut, og så får han kose seg og ta vare på sjansen. Han har mange gode år foran seg, så det er ikke vits å stresse, sier tysklandsproffen.

- Er det mulig å ta ut en spiller for tidlig?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er tøft gjort å ta ut en 15-åring. Samtidig er det mye fokus på ham. Men han har flinke folk rundt seg, så dette tror jeg går fint.

Vålerengas Christian Grindheim peker på at Ødegaard ikke må glemme å ha det gøy på banen.

- Jeg tror ikke jeg skal gi noe råd. Han må bare være seg selv, og ha det gøy med fotballen, det er det viktigste, sier Christian Grindheim til Dagbladet.

- Hvordan er han å spille mot?

- Vi slo dem 3-0 på Ullevaal, så det gikk jo fint for vår del, det. Mange hengte seg opp i en takling jeg hadde på ham, men jeg synes ikke den var så ille.

Allsidig Gamst Morten Gamst Pedersen (32) forteller at han fortsatt drev med mange forskjellige idrettsaktiviteter da han var 15.

- Jeg var en allsidig gutt. Jeg drev med mye forskjellig. Håndball, fotball, ishockey, turn og orientering. Jeg drev vel med det som var mulig å drive med der oppe (i Vadsø). Fotball var alltid førsteprioritet, og jeg hadde det morsomt. Det ser det også ut som Martin har, sier han.

- Jeg hadde en veldig trygghet, med familie og venner rundt meg. Følelsen jeg sitter med er at også Martin har det apparatet rundt seg. Det tar noe av presset av ham. Så gjelder det ikke å tenke for mye. Bare kose seg med fotballen. Det er det man må gjøre når man er så ung, legger Gamst Pedersen til.

• Norges - Emiratene sendes på Max i kveld klokka 18.30. Du kan også følge utviklingen i Dagbladets fotballstudio.