STØRSTE TAP SIDEN 1972: De norske spillerne deppet under vinterkampen mot USA i 2006. Den endte med 0-5-tap. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
STØRSTE TAP SIDEN 1972: De norske spillerne deppet under vinterkampen mot USA i 2006. Den endte med 0-5-tap. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer

- Vi åpner for en vintertur igjen

Semb vil ha landskamper i januar.

||| Toppfotballsjef Nils Johan Semb åpner for at landslaget igjen tar med sine nest beste på landskamptur i januar.

For snaue fem år siden ble et norsk landslag med blant andre Frode Kippe, Stian Ohr, Espen Olsen, Brede Hangeland og Henning Hauger grisebanket 5-0 av USA i San Diego midtvinters. Det var Norges største nederlag i en A-landskamp siden det legendariske 9-0-tapet i Rotterdam mot Nederland i 1972.

Siden 2005 har ikke Norge spilt i januar. Nå håper Norges Fotballforbund igjen å få i stand en landskamptur i januar.

- Vi åpner for en ny vintertur igjen. Forutsetningen er at det er godt sportslig motivert og at økonomien i opplegget er godt, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

Ikke Asia Semb opplyser at tidsrommet 15.-25. januar i 2011 er aktuelt. Dette er før de norske klubblagene skal spille La Manga cup i Spania. 

- Fordelen med en vintertur er at man får spilt kamper, og får testet de nest beste spillerne. Men vi gjør det ikke for enhver pris, mener Semb.

Det er ingen internasjonal dato i denne perioden. Det betyr at det bare er hjemlige - pluss eventuelt spillere fra skandinaviske ligaer - som er aktuelle. Norge har tidligere også reist til Hong Kong og Midtøsten på vinterturer.

B-LANDSLAG: Nils Johan Semb ønsker at Drillo får ta mde seg de neste beste til kamper i USA eller Sør-Amerika. Foto: HANS ARNE VEDLOG
B-LANDSLAG: Nils Johan Semb ønsker at Drillo får ta mde seg de neste beste til kamper i USA eller Sør-Amerika. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Utvalget er ikke så stort. Det arrangeres Asia-mesterskap i vinter. Derfor faller det bort. Men det er turneringer både i USA og Sør-Amerika, opplyser Semb som legger til at slike turneringer oftest er sjølfinansierende - og i utgangspunktet ikke skal belaste et stramt NFF-budsjett.

Kroatia? Ifølge Semb er det ikke kommet en avklaring på om Norge skal møte Kroatia til privatkamp på den internasjonale datoen 12. oktober. For neste års terminliste - utenom EM-kvalikkampene - er det berammet hjemmekamp mot Tsjekkia 11. august.

- I tillegg skal vi få til en kamp 9. februar som er en internasjonal dato. I tillegg er det en mars-dato (29. red.anm.) etter Danmark-kampen, sier Semb.

Norge møter Kypros borte i EM-kvalik 8. oktober. Årets siste kamp er privatkamp mot Irland i Dublin 17. november.