- Vi bare venter på å velte

Kurt Asle Arvesen en av mange nervøse ryttere.

• Les også: Alt om dagens dramatiske etappe

Etter dagens andre Tour de France-etappe var det ikke få av rytterne som uttrykte forferdelse over de vanskelige forholdene.

Våte veier og mye folk langs løypene gjorde sitt til å gjøre øke spenningsnivået ekstraordinært - og til slutt endte det da også med massevelt i stedet for massespurt.

- Nervene sitter utenpå rytterne. Det er så vilt at vi bare sitter og venter på å velte, sa Kurt Asle Arvesen (32) til NTB etter veltenes dag i Tour de France.

Både Arvesen og Thor Hushovd (29) ble ofre for villmannskjøring på annen etappe. Hushovd skadet nedre del av ryggen da han ble trukket inn i en massevelt ved 1-kilometersmerket.

Arvesen var blodig og forslått etter et ublidt møte med asfalten etter 60 km.

- Vi kjørte i front hele dagen, og grunnen er ganske enkel: Unngå velt på de våte og glatte veiene, og da er fronten av feltet stedet å sitte. Bakdelen er at der vil absolutt alle i hele feltet sitte, sa Team CSC-rytteren.- Jeg forsøkte å beskytte hjulet til Carlos (Sastre), men posisjonen bakerst på vår rekke var det kamp med andre lag om. Dermed lå jeg i bakken før jeg rakk å tenke.

Blodig alvor

NERVØS: Kurt Asle Arvesen var en av mange sykkelryttere som satt som på nåler under dagens andre etappe av Tour de France. Årsaken var de svært vanskelige forholdene, som til slutt ble skjebnessvangre. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/SCANPIX
NERVØS: Kurt Asle Arvesen var en av mange sykkelryttere som satt som på nåler under dagens andre etappe av Tour de France. Årsaken var de svært vanskelige forholdene, som til slutt ble skjebnessvangre. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

To kraftig forslåtte og blodige knær, skrubbsår på håndledd og armer og en kraftig hevelse fylt med blod på høyre legg var skadestatus. En ispose tok seg av hevelsen med blod.

Resten fikk friluft.

- Det går bra. Ikke noe problem. Det var ikke rare smellen jeg fikk, sa Arvesen. Også to av lagkameratene hans, sammenlagtleder Fabian Cancellara og sammenlagthåpet Fränk Schleck, måtte i bakken på den nest korteste etappen i årets Tour de France.

To dager før var også Stuart O\'Grady nedpå på prologen.

- Jeg vet ikke hva det kommer av, men mye står på spill i Tour de France, sa Arvesen som fikk vite av NTB at Thor Hushovd også måtte i bakken.

- Nei, så ille. Gikk det bra med ham?- Jeg satt helt bakerst og hadde ingen problemer med å stoppe opp. Først trodde jeg det var streik eller noe, la han spøkefullt til.

Taus Thor

Thor Hushovd trillet rett i Crédit Agricole-bussen, og uten å si ett ord da han rullet over mål to og et halvt minutt bak vinner Gert Steegmans, hjelperytteren som frekt nok rappet seieren foran nesa på sin kaptein Tom Boonen.

- Vi bare venter på å velte

En kilometer tidligere skjente en annen Quick Step-rytter ureglementert ut (til høyre) midt i opptrekket og krasjet inn i en annen rytter. Like bak var Hushovds hjelperytter, Julian Dean, en av de første til å velte.

Og oppå seg fikk newzealenderen sin norske kaptein.

- Hvis Quick Step-rytteren skjente ut og kuttet feltet med hensikt, er det veldig usportslig. Slikt skal ikke skje, sa trener Atle Kvålsvoll, selv om TV-bildene tydet på at en Milram-rytter utløste velten da han tråkket ut av pedalfestet.

Kvålsvoll mente velten ødela for en norsk seier.- Den spurten hadde Thor tatt. Boonen stivnet og hadde jo ikke sjanse mot Steegmans. Der ville Thor vært overlegen, mente Kvålsvoll etter at snaut 30 mann fikk spurte om seieren.

Veldig vondt

Rundt 160 mann ble hindret av massevelten.

- Thor fikk seg en skikkelig kakk i høyre setemuskel og har det veldig vondt. Men han er først og fremst skuffet, for han følte seg sterk. Det er neppe noen fare for fortsettelsen, selv om han nok vil kjenne seg stiv og støl i dagene som kommer, la Kvålsvoll til.

- Jeg hadde ikke sjanse til å unngå velten, men jeg starter helt sikkert neste etappe, var Hushovds superkorte kommentar før turen gikk på sykkel tilbake til hotellet for å skape sirkulasjon på skadestedet.

(NTB)

SKADD: Kurt Asle Arvesen var blodig og forslått etter et ublidt møte med asfalten etter 60 km under mandagens Tour de France-etappe mellom Dunkerque og Gent. Arvesen poengterer at det til tider er helt vilt i feltet og at rytterne bare ventet på å velte.