READY FOR TAKEOFF: Wayne Rooney har til nå måttet nøye seg med å feire lagkameratenes scoringer i Sør-Afrika, men nå tror Jamie Carragher at han snart kan juble for sine egne.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
READY FOR TAKEOFF: Wayne Rooney har til nå måttet nøye seg med å feire lagkameratenes scoringer i Sør-Afrika, men nå tror Jamie Carragher at han snart kan juble for sine egne.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / CARL DE SOUZAVis mer

- Vi bare venter på at Wayne skal ta av

Carragher tror Rooney-scoringen er like rundt hjørnet.

|||Tyskland - England direkte i VM-studio fra kl. 16.

(Dagbladet): Sammen med Lionel Messi var han den som skulle bli den store profilen under årets VM etter en fantastisk sesong på klubblaget Manchester United. Tre kamper ut i mesterskapet, har sluttspillet i Sør-Afrika fortonet seg som alt annet enn et eventyr for Wayne Rooney.

Men det er nå alvoret begynner. Det er nå England kan få skeptikerne til å glemme hvordan de hanglet seg til ettermiddagtens åttedelsfinale mot Tyskland. Det er nå på tide at Wayne Rooney åpner målkontoen. 

På sine siste ti opptredener med tre løver på brystet står Rooney bokført med fattige én scoring og én målgivende pasning, sammenlignet med 10 mål og fem målgivende på de ti foregående landskampene.

Den statistikken kommer trolig ikke til å bli brukt mot ham dersom han finner veien til nettmaskene mot erkerivalen Tyskland, og tyskerne frykter Rooney.

- Jeg mener Wayne Rooney har noen utrolige kvaliteter. Han har kanskje ikke vært helt på høyden ennå, men når det kommer til skjebnekamper som denne, leverer spillere som ham alltid varene, sier midtstopper Arne Friedrich, som fort kan ende opp med rollen som Rooneys oppasser.

UFORANDRET: Jamie Carragher (t.h.) har ikke sett tegn til at Wayne Rooney har latt seg prege av manglende uttelling foran mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
UFORANDRET: Jamie Carragher (t.h.) har ikke sett tegn til at Wayne Rooney har latt seg prege av manglende uttelling foran mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Vi må anse oss aselv som advart. Vi kan ikke tillate oss å gi bort like mye rom som det vi gjorde mot Ghana, understreker Friedrich, iføge FourFourTwo.

- Har skapt for lite
Også Rooneys landslagskollega Jamie Carragher har tro på ting skal snu for stjernespissen, som har slitt med å finne tilbake til både fysisk form og målform etter at han hinket av Allianz Arena med en ankelskade i kvartfinalen i Champions League i slutten av mars.

- Vi bare venter på at Wayne skal ta av. Vi ville selvfølgelig vært strålende fornøyd om han hadde banket inn mål fra alle vinkler og hold, men slik jeg ser det, må scoringen være like om hjørnet, i og med at han har gått åtte kamer uten scoring, poengterer Carragher, ifølge Sky Sports.

Samtidig mener forsvarskjempen at Rooney ikke skal ta all skyld aleine for sviktende uttelling. Det er også et kollektivt ansvar å spille ham fram til sjanser.

- Vi skapte ikke alt for mye i den første kampen, og som spiss kan man ikke gjøre alt på egenhånd. Men han spilte bra mot Slovenia. Skaper vi sjanser for ham, er jeg sikker på at han tar vare på dem, fordi store spillere skaper store øyeblikk, understreker Carragher.

Fornøyd Capello
Rooney har så langt ikke kommet nærmere enn et stolpetreff mot Slovenia etter en strålende reaksjonsredning av keeper Samir Handanovic. Landslagssjef Fabio Capello er likevel fornøyd med det han har fått se fra England største stjerne.

- Jeg har gått igjennom gruppespillskampene på DVD. Han har spilt bra. I VM er det ingen enkle kamper, og jeg er fornøyd med Rooneys prestasjoner. På søndag håper jeg at han spiller som mot Slovenia, og jeg håper at han scorer, sier italieneren, ifølge fifa.com.

Mot Slovenia måtte han imidlertid gå av banen med skade et stykke ut i annen omgang, men Capello forsikrer om at det ikke setter Tyskland-kampen i fare.

ADVARER: Tysklands midtstopper Arne Friedrich (t.h.) frykter Wayne Rooney, og advarer mot å gi bort like mye rom som det tyskerne gjorde mot John Pantsil og Ghana.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
ADVARER: Tysklands midtstopper Arne Friedrich (t.h.) frykter Wayne Rooney, og advarer mot å gi bort like mye rom som det tyskerne gjorde mot John Pantsil og Ghana.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL Vis mer

- Han er ok. Ingen problemer. Han er perfekt. Det var bare en liten smell, sier han.

- Den samme fyren fra Liverpool
Med tanke på hvilket forventningspress som hviler på 24-åringens brede skuldre, skulle man tro at manglende uttelling og småskader gjør tilværelsen langt mer stressende, men Carragher er ikke bekymret på Rooneys vegne.

- Wayne Rooney er en av de beste spillerne i verden. Han var den beste i hjemlig serie denne sesongen, og det er ingen grunn til bekymring. Om han hadde gått tre kamper uten scoring for Manchester United, ville det alltid vært en mulighet til å rette det opp, men med landslaget er det mye mer oppmerksomhet rundt akkurat dette, poengterer han.

All oppmerksomheten trenger imidlertid ikke under huden på Rooney, slik Carragher ser det.

- Wayne kommer ikke til å forandre seg. Han er den samme fyren fra Liverpool. Vi er alle helt sikre på at vi kan utfordre resten av verden, og han er ikke annerledes enn noen av oss andre. Jeg jobber ikke sammen med ham hver dag i Manchester United, men han virker å være helt som normalt på meg. Han er spiss, og spisser vil gjerne åpne målkontoen, sier sambygdingen fra Merseyside.

- Alle store spillere opplever perioder som dette. Jeg var med på det samme med Steven Gerrard i Liverpool. Når de er usynlige i perioder, begynner folk å stille spørsmål. Men spillere som er så gode som dem, kan alltid finne på noe som forandrer på det umiddelbart. Sånn er Steven, sånn er Wayne, konstaterer Carragher, som forøvrig er tilgjengelig igjen etter å ha stått over med suspensjon mot Slovenia.

Uforandret
Likevel tyder de siste rapportene på at England kommer til å stille med det samme laget som slo Slovenia 1-0 på onsdag. Det betyr i så fall følgende 11 i 4-4-2-formasjon:

David James - Glen Johnson, John Terry, Matthew Upson, Ashley Cole - James Milner, Gareth Barry, Frank Lampard, Steven Gerrard - Wayne Rooney, Jermain Defoe.

FORNØYD: Etter å ha gått igjennom gruppespillskampene på DVD, er Fabio Capello fornøyd med det han har sett fra Wayne Rooney. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LIU JIN
FORNØYD: Etter å ha gått igjennom gruppespillskampene på DVD, er Fabio Capello fornøyd med det han har sett fra Wayne Rooney. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LIU JIN Vis mer

Det blir i så fall første gang Capello stiller med uforandret lag i to landskamper på rad i løpet av sin regjeringsperiode.