SENDTE SMS: I dag presenteres nye opplysninger om en sms sendt av Stabæk-profil Ingebrigt Steen Jensen til klubbens daværende styreleder Erik Loe.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
SENDTE SMS: I dag presenteres nye opplysninger om en sms sendt av Stabæk-profil Ingebrigt Steen Jensen til klubbens daværende styreleder Erik Loe. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

«Vi behøver ikke si at vi stjal og løy»

Steen Jensen hevder han sendte sms i panikkangst.

(Dagbladet): Det er VGs papirutgave som i dag presenterer en sms som Stabæk-profil Ingebrigt Steen Jensen sendte til daværende styreleder Erik Loe rett etter avsløringen i den såkalte «Gunnarsson-saken».

«Vi behøver ikke si at vi stjal og løy, men at vi gjorde en vurdering basert på Stabæks interesser, som vi ser er feil og som vi vil rette opp. Folk tilgir feil som man ordner opp i, men ikke juks som man lyver for å slippe unna med», heter det i tekstmeldingen.

Meldingen skal ifølge avisa blitt sendt 13. oktober - 26 timer etter at TV 2 avslørte mulige straffbare forhold rundt Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga.

- Gjør ikke noe
Politiadvokat Morten Stene ved Asker og Bærum politidistrikt sier følgende til Dagbladet i dag:

- Det er svært uheldig med en slik presentasjon lenge før saken er blitt behandlet i en domstol, sier Stene til Dagbladet.

Han ønsker ikke å spekulere i hvordan dette har havnet i media.

- Jeg har ingen teorier om hvordan dette her skjedd, men registrerer det slikt kan skje fra tid til annen, sier Stene.

Ingebrigt Steen Jensen sier til Dagbladet at han ikke har noe problem med at tekstmeldingen er offentliggjort.

- Jeg vet ikke hvordan sms'en er kommet pressen i hende, men den er vel gjengitt i sakspapirene som en del mennesker har tilgang til, vil jeg tro. Jeg synes ikke det gjør noe at saken kommer ut nå, det ville den jo gjort i rettssaken uansett, sier Steen Jensen til Dagbladet.

- Panikkangst
Til VG forklarer Steen Jensen tekstmeldingen på denne måten.

- Jeg ble bombardert med fortvilte tekstmeldinger og e-poster fra folk som hadde sett TV 2s reportasje kvelden før (12. oktober 2011). Mange av dem er glade i Stabæk og lurte på hva i all verden vi hadde gjort. Nå vet vi at alle faktaene i TV 2s påstander var feil, men der og da fikk jeg vel nærmest panikkangst og fryktet at klubben hadde gjort noe ulovlig, sier Steen Jensen.

Steen Jensen forteller til Dagbladet i dag at han ikke har fått sterke reaksjoner etter avisoppslagene.

- Det har ikke vært ikke noe stort rabalder, bare noen hyggelige tilbakemeldinger - fra folk som står meg nær, sier Steen Jensen til Dagbladet.