NEKTET Å SPILLE:  Stefan Strandberg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NEKTET Å SPILLE: Stefan Strandberg. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Vi beklager at saken kom ut slik den gjorde. Vi ble følelsesstyrt

Rosenborg tar selvkritikk i Strandberg-saken.

(Dagbladet): Rosenborgs midtstopper Stefan Strandberg nektet å spille gårsdagens kamp mot Lillestrøm. Han mener angivelig at klubben gjør for lite for å selge ham i sommer.

I kveld har Rosenborg kommet med en pressemelding om saken. Der heter det:

«Rosenborg Ballklub har i en tid jobbet for å selge Stefan Strandberg til annen klubb. Dette har vært i tråd med Stefans eget ønske. Vi beklager at saken kom ut slik den gjorde etter Strandbergs beslutning mandag kveld om ikke å spille kampen mot Lillestrøm. Denne saken har medført mye negativ støy rundt spilleren og klubben. Og vi ønsker nå å fortsette jobben med å bidra til at han blir solgt. Vi har gitt klart uttrykk for hva som er vår oppfatning av hans beslutning om ikke å spille kampen mandag kveld. Stefan Strandberg er derfor ikke aktuell til kampen mot Start torsdag.»

«Vi vedgår at vi ble overrasket over Stefans beslutning mandag rett før kampstart, og ble følelsesstyrt i vår kommunikasjon utad rundt denne saken. Vi har nå jobbet med å skaffe oss full oversikt over saken. Rosenborg ønsker å ha spillere som vil spille for klubben og som vil utvikle seg hos oss. Når vi har spillere som ikke deler denne målsettingen fullt ut, må vi respektere dette og gjøre nødvendige grep.»

Via sin rådgiver Jan Ludvigsen sa Strandberg i går, ifølge Adressa.no:

- Helsemessige forhold i nær familie, i tillegg til uenigheter rundt informasjonsflyt, gjorde at jeg allerede fredag ga klubben beskjed om at jeg antakelig ville ha problemer med å være godt nok mentalt forberedt på kampen (mot Lillestrøm).

- Videre var mitt ønske å holde bakgrunnen og forholdene rundt, internt i klubben. Styreformannens påstand om at jeg mener de ikke har gjort nok for meg, er feilaktig å oppgi som grunn fra RBKs side.