- Vi beklager hvis Håvard og Hege opplever det slik

NRK og Eriksen kjenner seg ikke igjen i kritikken.

HÅPER PÅ BØKKO-METALL: NRK og kommentator Ove Eriksen (t.h) beklager det hvis Bøkko-søsknene opplever at kanalan hakker på dem. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet
HÅPER PÅ BØKKO-METALL: NRK og kommentator Ove Eriksen (t.h) beklager det hvis Bøkko-søsknene opplever at kanalan hakker på dem. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skøyteløper Hege Bøkko er i dag svært krass mot NRK og kanalens skøytekommentator Ove Eriksen.

20-åringen mener NRK har gjort Bøkko-søsknene til «hakkekyllinger», og påstår at Erikson har en personlig mening om dem. Skøyteløperen mener at NRK-kommentatoren i stedet burde støttet opp om dem.

Objektive NRK-sportens redaksjonssjef Sjur Molven uttaler seg på vegne av statskanalen og Eriksen:

-  Vi kjenner oss ikke igjen i dette, men vi beklager det hvis Håvard og Hege Bøkko opplever det slik. Vi opplever at Ove og Even (Wetten) er objektive og saklige, og de har selvfølgelig ingenting mot enkeltutøvere, sier Molven til Dagbladet.

Han har snakket med kommentator Eriksen om Bøkkoenes utspill i dag.

- Ove synes det er ubehagelig dersom de opplever det slik, men han kjenner seg ikke igjen i kritikken.

Håpet på Bøkko-medalje Molven sier NRK ønsker at norske skøyteløpere skal lykkes, fordi det gir mer oppmerksomhet og bedre seertall til sporten kanalen har rettighetene til.

PRIVATLAG: Hege og Håvard Bøkko mener media er for negative til skøyesøsknene. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PRIVATLAG: Hege og Håvard Bøkko mener media er for negative til skøyesøsknene. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

- Vi ville sannsynligvis blitt mesty happy dersom Håvard Bøkko tok medalje i VM. Men det er ikke sånn at vi og andre i media er en heiagjeng. Vår oppgave er å referere, kommentere og skape begeistring for det som skjer på isen, sier redaksjonssjefen.

Han legger til at det er en selvfølge at NRK er kritiske når resultatene ikke er gode nok, som i skøyte-VM og -EM i år.

- Hvis resultatene uteblir må vi være kritiske til det, på lik linje med alle andre idretter. Det gjelder for eksempel langrennsinnsatsen for herrer bak Northug, der har vi uttalt oss kritisk om for dårlige resultater. Og det samme gjelder skiskyting etter jul, der har vi vært kritiske til jobben som er gjort før VM, sier Molven.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer