VANT IGJEN: Sebastian Vettel er på vei mot VM-tittelen etter seier i Italia. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
VANT IGJEN: Sebastian Vettel er på vei mot VM-tittelen etter seier i Italia. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

- Vi blåste dem av banen

Sebastian Vettel på vei mot VM-tittel etter ny seier.

Sebastian Vettel suser videre mot en ny VM-tittel i formel 1. Søndag vant han Italias Grand Prix.

- Vi blåste dem av banen. Takk skal dere ha, gutter, meldte 24-åringen til Red Bull-stallen på radioen etter å ha passert mål.

Han hadde beste startposisjon etter å ha vunnet kvalifiseringen og styrte trygt inn til sin åttende seier for sesongen, og den 18. i karrieren.

Jenson Button i McLaren ble nummer to og Fernando Alonso i Ferrari nummer tre. Hjemmefansen i Monza var tilfreds med at det ble pallplassering for Ferrari og stormet banen for å feire.

Alonso var hardt presset av Lewis Hamilton mot slutten, men greide å holde unna. Michael Schumacher kjørte et godt løp og ble nummer fem.

Beveget Vettel har tatt formel 1-sporten med storm, og søndag seiret den unge tyskeren på banen der han tok sin første Grand Prix-seier som Toro Rosso-fører for tre år siden. Minnene fra den gang gjorde at han var tydelig beveget under seiersseremonien.

- Det er alltid veldig spesielt her, fullt av følelser. Min første seier kom her, og på podiet kommer alle minnene. Jeg føler meg så lykkelig, for det er ikke mange førere som opplever å vinne her, sa Vettel.

Han kjørte sitt 75. løp søndag og kom på seierspallen for 31. gang.

Vettel hadde en forsiktig start, og både Hamilton og Alonso kom opp på siden av ham. Alonso tok ledelsen ut av første sving, men han holdt seg foran bare til femte runde.

Krasj Flere biler forsvant ut av løpet etter en kollisjon i første sving, og hadde det ikke vært for sikkerhetsbilen kunne Vettel vært i front tidligere. Tyskeren tok ledelsen rett før hans lagkamerat Mark Webber krasjet med Felipe Massa og måtte bryte.

- Fernando kjørte bra i starten, men jeg greide å komme forbi etter sikkerhetsbilen, selv om det ikke var mye rom, sa Vettel.

Vettel har 284 poeng og er hele 112 foran toeren Alonso. Button og Webber på tredje- og fjerdeplass er ytterligere fem poeng bak. I realiteten står kampen nå bare om annenplassen.

Seks løp står igjen denne sesongen, men allerede i Singapores Grand Prix om to uker kan Vettel sikre tittelen.

(NTB)