OPPGITT: Mens Team Joker og Team Cult Energy hadde stoppet opp for å tisse, ble det angrep i front under lørdagens Hadeland GP. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
OPPGITT: Mens Team Joker og Team Cult Energy hadde stoppet opp for å tisse, ble det angrep i front under lørdagens Hadeland GP. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

- Vi ble angrepet under tissepause

Kristoffer Skjerping anklager klubbryttere for respektløshet.

HØNEFOSS (procycling.no): Ved Odd Christian Eiking lyktes det Team Joker å ta fjerdeplassen under Hadeland Grand Prix. Stemningen i laget var likevel langt ifra høy i etterkant av rittet.

Det skyldtes blant annet noe Joker mente var ufint spill i etterkant av langesonen.

- Det var mange som stoppet opp og pisset, og så var det noen som kjørte. Det er litt irriterende. Jeg vet ikke om det skjedde fordi de så at vi stoppet opp, men det er likevel ufint, sier Reidar Borgersen til procycling.no.

Skjerping: — De bør heller takke oss
I sykkelsporten er det en uskreven regel at man ikke angriper om rytteren i den gule ledertrøyen signaliserer at han trer av på naturens vegne.

Hadeland GP er et endagsritt, men måten Joker-laget kontrollerte hovedfeltet underveis på — gjorde at de like godt kunne hatt «mannen i gult» i sine rekker.

De mener det var urutinerte klubbryttere som benyttet sjansen da blant annet Joker og danskene i Team Cult Energy sto igjen i veikanten etter langesonen.

- Det er klubbryttere som har sittet bak hele dagen, mens vi har jobbet. De bør heller takke oss, enn å gjøre som dette. Det er respektløst. De får en gratis reise gjennom løpet, og så gjør de noe sånt. Det er helt utrolig. De så ikke fronten av feltet engang, de vurderte det ikke, sier Kristoffer Skjerping hoderystende.

La ut sin mening på Twitter
Skjerping skrev hva han mente om opptrinnet på Twitter, og fikk støtte fra flere andre syklister for utspillet.

Gino Van Oudenhove var også synlig oppgitt.

- Alle skal få lov til å sykle løp, men vi hadde ikke gjort det på denne måten, sa Van Oudenhove som blant annet plasserte Edvin Wilson og Jo Kogstad Ringheim i front av feltet underveis.

Konkurrent: — De kjørte superoffensivt
Oppover den tøffe Julibakka var det Skjerping som trakk feltet, mens både han og Vegard Robinson Bugge satte fart på inn i bunnen av Lynnebakka — der det hele skulle avgjøres.

- De kjørte superoffensivt hele dagen og ønsket virkelig å få en mann på podiet. De satset nok på at (Odd Christian) Eiking skulle være sterkere enn konkurrentene mot slutten, men det var han ikke i dag, sier Stian Remme i Team FixIT.no til procycling.no