- Vi ble avslørt

Skuffet Wenger så Arsenal bli rystet av Ipswich i semifinalen.

MATCHVINNER: Tamas Priskin satte ballen i mål med dette flotte brassesparket i første omgang, men da var han offside. Etter pause var han heldigere.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
MATCHVINNER: Tamas Priskin satte ballen i mål med dette flotte brassesparket i første omgang, men da var han offside. Etter pause var han heldigere.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet): Ipswich - Arsenal 1-0, første semifinale i ligacupen.

Arsene Wenger har hatt for vane å nedprioritere den engelske ligacupen til fordel for satsing på Premier og Champions League, men denne sesongen har sulten etter en pokal gjort ham mer enn villig til å ofre sine beste spillere også i de mindre turneringene.

Det gjorde han også borte mot Ipswich i kveld, uten at det førte til stor suksess i det første ligacupsemifinaleoppgjøret mot klubben som nylig sparket Roy Keane, og som fikk juling 7-0 av Chelsea i FA-cupen sist helg.

Ipswich tok nemlig seieren hjem med en kontring da Arsenal presset på for scoring i andre omgang, og dermed må Wenger og co snu et nederlag når Championship-klubben kommer til Emirates i returoppgjøret.

- Vi skapte ikke mange sjanser. Ipswich forsvarte seg godt, og vi ble avslørt. Vi hadde ikke sprut, Ipswich var skarpere enn oss, og så gjorde vi en defensiv feil som de utnyttet, sier Arsene Wenger, ifølge PA.

- Men vi spiller hjemme i returkampen, og det kan utgjøre en stor forskjell, sier franskmannen.

Kjedelig første
Ingen av lagene klarte å skape de store sjansene i førsteomgang, til tross for at Ipswich kanskje kunne håpe på en viss nymanager-effekt etter ansettelsen av Paul Jewell, og Arsenal stilte med et sterkere lag enn ofte i denne turneringen.

Theo Walcott skapte noe trøbbel for Ipswich' venstreside, men inne foran mål var det verre med farlighetene.

Tamas Priskin satte et nydelig brassespark forbi Wojciech Szczesny noen minutter før pause, men angriperen var soleklart offside da han utførte kunststykket.

Dermed kunne hverken Jewell eller Arsene Wenger klage høylydt på en målløs førsteomgang.

Stor Fabregas-sjanse
Ipswich startet andreomgang godt, og kunne tatt ledelsen etter en drøy time.

Priskin ble spilt helt fri bak Arsenal-forsvaret, men nølte altfor mye med avslutningen, og ble til slutt hindret av Laurent Koscielny og Johan Djourou i kompaniskap før han fikk gjort noe som helst med ballen foran mål.

Kvarteret før slutt skulle Arsenal ha tatt ledelsen.

Innbytter Marouane Chamakh nådde akkurat ikke opp på innlegget fra venstre, og kanskje var det de små marginene der som gjorde Cesc Fabregas så overrasket da han plutselig hadde ballen i beina på bare et par meters hold.

Spanjolen rakk nemlig ikke å reagere ordentlig, og nærmest kneet ballen over for åpent mål.

Lurte offsidefella
Og da lyktes Tamas Priskin i stedet.

Nok en gang fikk han komme alene med Szczesny etter å ha lurt offsidefella, denne gangen etter svært rotete midtbanespill av Arsenal, og nå var ungareren sikker.

Priskin plasserte ballen enkelt forbi den polske målvakten, og hjemmelaget tok en svært overraskende ledelse.

Priskins mål holdt også til Ipswich-seier i første semifinalekamp.

- Alle i hele landet avskrev oss etter helgens kamp. Vi sviktet mot Chelsea, så i dag var vi ekstra besluttsomme. Vi ville vise hva vi duger til, sier midtbanespiller David Norris.

Dermed har Arsenal en jobb å gjøre når Paul Jewell formelt har tatt over og kommer med sine gutter til Emirates for å forsvare 1-0.