OPPGITT: Danmarks trener Ulrik Wilbæk mener dommerne ikke ga Danmark en sjanse til å slå hjemmelaget Serbia i kveldens EM-kamp. Foto:  Andrej Isakovic, AFP/Scanpix
OPPGITT: Danmarks trener Ulrik Wilbæk mener dommerne ikke ga Danmark en sjanse til å slå hjemmelaget Serbia i kveldens EM-kamp. Foto: Andrej Isakovic, AFP/ScanpixVis mer

- Vi ble definitivt snytt

Wilbæk raste mot dommerne etter tap mot Serbia - i Serbia.

Danmarks landslagstrener Ulrik Wilbæk mener laget hans ble snytt for seieren i det temperaturfylte EM-oppgjøret mot arrangørlandet Serbia.

Dagens kamp endte med 24-22-seier til Serbia etter at Danmark hadde vært foran med to mål halvveis. Etter sluttsignalet ga trenerveteranen en skyllebøtte med adresse til det franske dommerparet som ledet bataljen.

- I annen omgang ble vi definitivt snytt. Vi hadde jo ikke en sjanse, sa en opprørt Wilbæk til dansk TV 2 etter nederlaget.

- Rene Toft ble dyttet hver gang han fikk ballen og vi fikk fire-fem utvisninger for ingenting, mente treneren.

Serbia har allerede vunnet gruppen før siste kamp og tar med de maksimale fire poengene videre. Polen og Danmark er også sikret avansement, men deres interne oppgjør avgjør poengfangsten. Slovakia havner sist uavhengig av resultat mot Serbia.

Wilbæk var også i en opphetet diskusjon med sekretariatet om når sluttsignalet skulle lyde. Danmark gjennomførte ellers en god første omgang og ledet 12-10 før sidebyttet.

VM-finalisten fra i fjor fikk det imidlertid ikke til å stemme da de kom tilbake på banen. Trener Wilbæk erkjente at spillerne hans burde laget flere mål. Han synes likevel at det danske mannskapet viste gode takter bakover på banen.

- Vi viste riktig godt forsvarsspill i lange perioder. Sjansen mot de fire siste lagene i puljen og mellomrunden er god. Vi må bare opp med hodet og videre.

Som ventet ble Danmark møtt av øredøvende piping fra hjemmepublikummet allerede da de viste seg i hallen før kampen. Den ugjestmilde velkomsten ble bare en forsmak. Temperaturen bare økte til den nådde kokepunktet mot slutten av den tette oppgjøret.

(NTB)