Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi ble for feige

Rade Prica skuffet over eget sløseri og RBKs vinnervilje.

ROSENBORG BOMMET: Rade Prica hadde to gode sjanser mot Bayer Leverkusen, og misbrukte begge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ROSENBORG BOMMET: Rade Prica hadde to gode sjanser mot Bayer Leverkusen, og misbrukte begge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Det skulle kanskje vært vinket offside da innbytter Stefan Kiessling scoret kampens eneste mål på Lerkendal i går kveld. Likevel var det fint lite å si på at Bayer Leverkusen i dag reiser hjem til Tyskland med alle tre poengene i bagasjen.

- Vi vet vi må være opp mot hundre prosent for å slå slike lag. Det var vi ikke. Derfor er jeg ikke fornøyd, erkjenner RBK-trener Jan Jönsson.

Han er skuffet over at laget hans nærmest kollapset i andre omgang, etter å ha vært fullt på høyde med gjestene før pause. Men aller mest skuffet over at Rosenborg misbrukte flere feite målsjanser.

- Blir straffet Den skuffelsen deler han med flere, og kanskje aller mest Rade Prica. Den svenske målmaskina hadde to hundreprosentsjanser før hvilen. Han misbrukte begge.

- Skal man vinne på dette nivået, må man score på minst halvparten av sjansene. Ellers blir man straffet av så gode lag, erkjenner Prica selv.

Før den første sjansen, gjorde han en god jobb i løpsduell mot en Leverkusen-forsvarer. Han fikk også til en god avslutning, men ble møtt av enda bedre keeperspill.

Sjansen etter en drøy halvtime var likevel enda større. Da ble han spilt helt fri av Tarik Elyounoussi, og kunne tilsynelatende bare trille ballen i mål. Igjen sto keeper i veien.

Feil fot - Jeg får den på venstrefoten, og tenker bare på å treffe målet. Hadde jeg fått den på høyre, hadde jeg nok vært litt sikrere, sier Prica.

Men uansett fot er han klokkeklar på at han burde scoret.

- Jeg blir nok liggende og tenke på den i kveld, medgir han.

- Jeg opplever Rades sjanser som veldig store, sier trener Jönsson.

- På den første tror jeg han har Tarik Elyounoussi med seg, men det er en bra avslutning. Det er likevel mulig at den andre er enda større.

- For feige Samtidig som Prica er oppgitt over sitt eget sløseri, er han i likhet med Jönsson skuffet over den kollektive kollapsen i andre omgang. Mange snakket om slitne bein. Den forklaringa kjøper ikke svensken.

LEVERKUSEN TRAFF: Bayer Leverkusen presset Rosenborg kraftig i hele andre omgang, og til slutt måtte Daniel Örlund og Per Verner Rønning, begge i full strekk, kapitulere. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LEVERKUSEN TRAFF: Bayer Leverkusen presset Rosenborg kraftig i hele andre omgang, og til slutt måtte Daniel Örlund og Per Verner Rønning, begge i full strekk, kapitulere. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes vi blir for feige, akkurat som vi ble på slutten mot Rapid Wien. Vi har ingenting å tape i sånne kamper, bare alt å vinne. Da må vi tørre å stå høyere, fastslår han.

Selv hadde han et håp om å rette opp sløseriet fra første omgang etter pause.

- Ved halvtid sa jeg at jeg skulle score på neste sjanse. Men det ble jo ingen flere, konstaterer Prica.

Etter tapet i går står Rosenborg med de tre poengene fra åpningskampen borte mot Rapid Wien.

- Vi har muligheter til å gå videre. Men da må vi slå Metalist Kharkiv hjemme. Og Rapid hjemme, oppsummerer Rade Prica.

Metalist vant i går 2-0 over Rapid hjemme i Ukraina.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media