- Vi ble for feige

Skuffet Solveig Gulbrandsen etter uavgjort.

Solveig Gulbrandsen er skuffet over Norges spill i annenomgangen mot Australia lørdag.

- Jeg synes vi ble veldig feige. Det er greit at spissene deres er raske, men vi kan ikke bli så redde for dem at vi helt mister initiativet. Det gjorde vi i dag. De spilte oss ikke lave, det var vi som senket oss, sa hun.

- På målet hadde vi fire spillere som alle falt av i kamp mot en australier. Vi må ikke bli så feige mot bakrom. Noen burde gått ut tidligere for å støte, så ville hun fått det vanskeligere.

Men hun har ikke problemer med å anerkjenne Lisa De Vannas prestasjon.

- Hun var sykt rask, og målet er det bare å ta av seg hatten for.

I sin indreløperrolle var Solveig Gulbrandsen høyt og lavt i første omgang, og skapte masse i Norges gode første halvdel.

- Jeg er fornøyd med førsteomgangen. Da fikk jeg mange baller i mellomrommet, som er min styrke. Det ble mye rom for meg, fordi Australia lå tett på Ingvild (Stensland).

Hun jobbet hardt også i annen omgang, men fikk mindre ut av det da.
Skryt
- Det krever sitt å være indreløper på det norske landslaget, sa 26-åringen som fikk skryt fra Bjarne Berntsen.

- Indreløperspillet til Solveig og Marie (Knutsen) i første omgang er noe av det beste jeg har sett på lenge. Jeg er også imponert over det Solveig gjorde i annen omgang. Hun jobber som en galeislave når det trengs, sa han.

UTLIKNET: Solveig Gulbrandsen går seirende ut av denne duellen med Lisa De Vanna, men australieren lo til slutt sist med utlikningen like før slutt. Foto: KIN CHEUNG/AP/SCANPIX
UTLIKNET: Solveig Gulbrandsen går seirende ut av denne duellen med Lisa De Vanna, men australieren lo til slutt sist med utlikningen like før slutt. Foto: KIN CHEUNG/AP/SCANPIX Vis mer

- Det var mye stress og mye strekk i laget i annen omgang, akkurat som det var i første mot Canada. Det er tydelig at det ikke passer oss. Jeg tror det er bra at vi må vinne mot Ghana. Da må vi spille vårt spill, mener Solveig Gulbrandsen som imponerte også etter kampen.

Sammen med Ane Stangeland Horpestad ble hun trukket ut til dopingkontroll. Kapteinen slet og måtte sendes i taxi til hotellet, men tross alle kilometerne hun løp var Gulbrandsen ferdig og i bussen før flere av lagvenninnene hadde dusjet ferdig.

(NTB)