- Vi ble for passive

Men skuffet Lagerbäck avviser kritikken.

Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck var svært skuffet etter at kvartfinaleplassen glapp med 0-2-tapet mot Russland.

- Jeg gratulerer Russland og konstaterer at de var bedre enn oss i dag. Av en grunn jeg ikke helt kan forklare ble vi litt passive i første omgang og kom for lavt med lagdelene, sa Lagerbäck.

- Vi vendte det litt de siste 5-10 minuttene av omgangen, og derfor endret jeg heller ikke på laget i pausen. Vi prøvde i stedet å løfte laget litt, å komme høyere på banen, og det så bra ut i begynnelsen. Men så fikk vi dessverre 2-0-målet mot oss.

Russland herjet med svenskene og kunne mot slutten ha scoret mange mål til.

- Vi måtte gamble og gikk over til trebackslinje. Da skapte de jo mange sjanser på kontringer, sa Lagerbäck.

Dumt spørsmål

Han avviste kritiske spørsmål om spillervalg og spørsmål om han nå våger å forynge laget der mange spillere er langt oppe i årene.

- Det er et dumt spørsmål. Om jeg ikke våger så ville jeg ikke hatt denne jobben, sa han.

INGENTING HJALP: Lars Lagerbäck (v) kastet innpå Allbäck og Källström, men det funket ikke mot de overlegne russerne til Guus Hiddink. Foto: AFP/SCANPIX
INGENTING HJALP: Lars Lagerbäck (v) kastet innpå Allbäck og Källström, men det funket ikke mot de overlegne russerne til Guus Hiddink. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Selvsagt føles det «tråkigt» at vi tapte, sa Lagerbäck som håpet å føre laget sitt til cupspillet i fjerde sluttspill på rad.

I stedet ble det en ydmykende fotballeksjon fra et godt russisk lag.

Henke fortsetter

Henke Larsson har to ganger tidligere sluttet på landslaget etter svenske tap i sluttspill. Ikke onsdag.

- Vi er selvsagt veldig skuffet. Det var vanskelig for oss å skape noe. Vi hadde vel bare en sjanse, og det var nikken min i tverrligger, sa han til TV4 rett etter kampen.

Samtidig sa 36-åringen at han fortsetter på landslaget.

- Ja, så lenge landslagssjefen synes at jeg har noe å bidra med, sa han.

Larsson scoret i alle sine fem første sluttspill - VM 1994, EM 2000, VM 2002, EM 2004 og VM 2006 - men styrte sin nikk noen centimeter for høyt til å tangere Jürgen Klinsmanns rekord på scoring i seks sluttspill.

- Vi ble for passive

(NTB)

LANGT NEDE: De svenske spillerne depper etter tapet.