- Vi ble ført bak lyset

Bohinen tror økonomi ble avgjørende for Huseklepp.

(Dagbladet.no): I sommer virket det så godt som sikkert at Erik Huseklepp skulle gå fra Brann til Stabæk.

• Stabæk ønsket å kjøpe

• Spilleren sjøl ville forlate Brann - og ville ikke skrive ny kontrakt
• Spilleren mente Stabæk spiller hans type fotball

Men i dag skrev spilleren omsider under på en ny treårskontrakt med Brann, noe som kom som en stor overraskelse for Stabæks sportsdirektør.

- Ting har tydeligvis endret seg siden i sommer, og det virker som det ligger mer økonomi enn en sportslig vurdering bak avgjørelsen, sier Lars Bohinen, som i forrige måned ikke trodde at 23-åringen ville la seg friste av Branns penger.

- Vi er blitt ført bak lyset 

Bohinen er slett ikke fornøyd med hvordan Stabæk, som en arbeidsgiver Huseklepp på et tidspunkt ønsket seg, har blitt behandlet i denne prosessen.

- Vi er blitt ført bak lyset. Det er ikke lenge siden rådgiver Stein Arve Lone lovet oss at vi skulle få være med i kampen om signaturen helt til slutt, men det har ikke skjedd, konstaterer han skuffet.

BLIR I BRANN: I sommer ønsket Erik Huseklepp å forlate Brann, men i løpet av høsten har han ombestemt seg. I dag signerte han en ny treårskontrakt. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX
BLIR I BRANN: I sommer ønsket Erik Huseklepp å forlate Brann, men i løpet av høsten har han ombestemt seg. I dag signerte han en ny treårskontrakt. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX Vis mer

Det skjedde, ifølge Bohinen, etter at Stabæk først fikk beskjed om at deres opprinnelige bud lå på steinaldernivå. De jobbet med et utbedret bud da dagens nyhet ble kjent.

- Det holdt vi faktisk på med akkurat nå, vi har ikke fått et eneste signal om at kampen om spilleren var tapt. Dermed er denne prosessen noe vi har brukt mye tid og ressurser på helt fram til nå. De har valgt å holde oss varme, uten at vi fikk være med helt til slutt. Slik har de hatt to agender, fastslår den tidligere landslagsspilleren.

- Gratulerer, Brann

I stedet mener han Huseklepp og rådgiver Lone burde ha gitt beskjed, slik at Stabæk kunne ha lagt ned arbeidet med å sikre seg kanten.

- Til syvende og sist handler det om å være gentlemen, det prøver vi iallfall på i Stabæk. Men jeg kan bare konstatere at de ikke er like opptatt av dette overalt, sier Bohinen.

- Hvem mener du har hovedansvaret for at dere føler dere ført bak lyset?

- Hovedansvaret ligger hos Erik, det er han vi har forhandlet om og med. Men han er en ung gutt, og han blir sikkert påvirket av sine omgivelser, han også, svarer han.

- Hva besto den muntlige avtalen deres med Huseklepp i egentlig?

- Vi ble ført bak lyset

- Hvis vi lyktes med å bli enig med Brann om en overgangssum, skulle Huseklepp komme til oss. Men så ville ikke Brann selge - noe som så klart er helt greit, understreker Bohinen, som ikke har å utsette på bergensklubbens rolle.

- Jeg må få gratulere Brann med en bra spiller. De har nok gravd dypt for å sikre seg ham.

NB: Huseklepps rådgiver, Stein Arve Lone, har følgende å si om uttalelsene fra Bohinen:

- Siden Stabæk på eget initiativ trakk sitt tilbud tilbake i sommer, har ikke vi fått noe mer konkret fra dem. Vi kan ikke forholde oss til muntlige antydninger, kun konkrete tilbud.

REAGERER: Sportdirektør Lars Bohinen mener Stabæk tidligere burde ha fått beskjed om at de ikke var et aktuelt valg for Erik Huseklepp. Dagens Brann-signering kom som en stor overraskelse for bærumsklubben, som satt og utarbeidet et nytt bud.