Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi ble ikke så overkjørt som mange vil ha det til

Drillo mimrer tilbake til kamper der Norge ble spådd braknederlag - men overlevde.

INGEN OVERKJØRSEL: Drillo sier han vil bli overrasket dersom Portugal valser over Norge på lørdag. Han varsler flere langpasninger enn vanlig og ytterst få forsøk på å spille seg ut bakfra. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
INGEN OVERKJØRSEL: Drillo sier han vil bli overrasket dersom Portugal valser over Norge på lørdag. Han varsler flere langpasninger enn vanlig og ytterst få forsøk på å spille seg ut bakfra. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det kan høres fullstendig ulogisk ut, men Egil «Drillo» Olsen liker bedre å møte en stormakt på bortebane enn en antatt kasteball på hjemmebane.

Derfor gleder han seg mer til lørdagens møte med Portugal i Lisboa enn til Island gjester Ullevaal i september - fordi forventningene blant folk og presse er så ekstremt mye lavere.

Blant journalistene på de norske landslagstreningene er troen større på en portugisisk massakre enn på norsk poeng. Heldigvis er ikke Drillo like skeptisk.

På Dagbladets spørsmål om det kan skje at Norge blir like overkjørt på lørdag som vi ble på Wembley i 1992 eller i Rotterdam året etter - kamper der Norge i lange perioder ble utspilt, men utrolig nok fikk med seg ett poeng - heller Drillo mot et «nei».

- Det vil overraske meg, selv om Portugal for all del er gode, sier landslagssjefen.

- Greiest å banke ballen i bakrom når vi vinner den
Han er ikke helt enig i premisset for spørsmålet heller. For i bortekampen mot Nederland, som endte 0-0 etter en kanonade mot Erik Thorstvedt før pause, var ikke trykket så massivt som enkelte hevder, ifølge Drillo.

- Det var ikke så gærent som mange vil ha det til. Det var 6-0 i sjanser i 1. omgang, men folk husker det så godt fordi det smalt i den ene stanga og så i den andre sekundet etterpå. Men de hadde ikke flere enn seks sjanser. Og i 2. omgang hadde de bare én. Så det var ikke så ille. Men ja - vi var heldige som fikk 0-0.

Det bør ikke komme som noen overraskelse på noen at Drillo ikke reiser til Portugal for å underholde. Han har for lengst varslet en kynisk og gjerrig tilnærming til kampen, som innebærer at Norge kommer til å spille med ekstremt lav risiko.

Og i hvert fall ikke som mot Danmark på Ullevaal sist, da feilene på egen halvdel florerte og danskene fikk mange brudd i gunstige situasjoner.

Det betyr litt flåsete at portugiserne allerede nå kan bestille time hos kiropraktor. For mulighetene er store for at ballen kommer til å befinne seg mye i luftrommet på stadion i Lisboa, i hvert fall de gangene Norge får låne den.

- Vi må unngå å miste ballen unødvendig på egen halvdel. Det kan gjøres på flere måter, men det enkleste og greieste er å banke ballen i bakrom hver gang vi vinner den, enten det er klarering eller en langpasning. De konsentrerer presset mye, de er litt Barcelona i måten de satser på gjenvinninger. Det er veldig mye folk rundt ballfører så fort de mister den, og det betyr naturligvis at motsatte crosspasninger for å spille seg ut er viktig, sier Drillo til Dagbladet.

- Så det blir mye banking i bakrom?

MIRAKELET I ROTTERDAM: Nederland traff stolpen to ganger på to sekunder og filleristet Norge i kvalifiseringen til VM i 1994. Men Norge greide å ri av stormen, og kunne juble for 0-0 og et meget heldig poeng. - Det var ikke så gærent som mange skal ha det til, sier Drillo i dag. 
FOTO: JON EEG / Scanpix
MIRAKELET I ROTTERDAM: Nederland traff stolpen to ganger på to sekunder og filleristet Norge i kvalifiseringen til VM i 1994. Men Norge greide å ri av stormen, og kunne juble for 0-0 og et meget heldig poeng. - Det var ikke så gærent som mange skal ha det til, sier Drillo i dag. FOTO: JON EEG / Scanpix Vis mer

- Mot etablert forsvar har vi flere måter å spille på, og tidligere har vi variert ganske mye og slått relativt lite langt. Men hvis vi ikke har stort rom og er i overtall når vi vinner ballen, blir det ikke mange forsøk på å spille seg ut. Vi skal passe oss, for vi vet hva de er gode for når de får muligheten.

- Det blir flere langpasninger enn vanlig?

- Det kan nok hende. Jeg tror ikke de heller er veldig glad i langpasningene.

- Må Portugal ha en dårlig dag og Norge en kjempedag for at det skal kunne bli poeng?

- Vi må i hvert fall ha en bra dag, det er helt klart. Portugal svinger litt, heldigvis, men vi må både ha en god dag og kanskje til og med litt marginer, sier Drillo.

Trenger rask og bevegelig spiss
Han insisterer på at han ikke har en førsteellever klar i hodet sitt ennå. Sannsynligvis handler usikkerheten i første rekke om hvem som skal spille høyre indreløper. I tillegg vil han ikke dele ut noen spissplass riktig ennå.

For det vil handle om raske overganger for Norge de gangene anlendingen byr seg, og da trenger man en en spiss som er bevegelig, smart og gjerne rask.

- Portugal dytter opp mye folk, og i deler av kampen vil den bakre fireren deres stå på midtstreken. Hvis vi vinner ballen da er det et veldig stort bakrom. Der kan det bli en del tidlige langpasninger. Men skal vi få gjort noe med dem, krever det at vi er på hugget og tjuvstarter, så vi ikke bare slår i bakrom og ser på. Vi trenger i hvert fall folk som er gode med og ikke minst uten ball, og som har fart.

Drillo synes Carew har sett pigg ut på trening, men det er en annen han trekker fram som Norges mest bevegelige angrepsspiller.

- Huseklepp er best akkurat i den fasen. Han er den flinkeste til å time løpene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media