EFFEKTIVE: Giovanni Pasquale scoret 3-1 målet som kom to minutter etter ledermålet til Udinese. Foto:REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
EFFEKTIVE: Giovanni Pasquale scoret 3-1 målet som kom to minutter etter ledermålet til Udinese. Foto:REUTERS/Phil Noble/NTB scanpixVis mer

- Vi ble late

Brendan Rodgers måtte se laget slippe inn to mål på to minutter.

Liverpool-Udinese 2-3 (1-0)

(Dagbladet): Liverpool styrte og kontrollerte den første omgangen, men fikk en tidlig scoring i trynet etter et halvminutt i den andre omgangen. Laget hevet seg aldri etter scoringen, og fikk to nye scoringer imot på to minutter. Plutselig stod det 1-3 på Anfield, og kampbildet hadde snudd fullstendig.

Di Natale fikk nærmest tid til å stå og trikse i feltet, og straffet Liverpool med å sende ballen til Pasquale som banket ballen i mål. Like før hadde Sebastian Coates sendt ballen i eget nett etter et godt slått frispark.

STIKK TIL DOMMEREN? Jonjo Shelvey viste knottene under feiringen slik han gjorde da han ble utvist mot Manchester United. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
STIKK TIL DOMMEREN? Jonjo Shelvey viste knottene under feiringen slik han gjorde da han ble utvist mot Manchester United. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix Vis mer

Luis Suarez reduserte med en perlescoring på frispark bare to minuttet etterpå, og tre mål på fire minutter var et faktum. Liverpool jaget en ny scoring, men det ville seg ikke for mannskapet til Brendan Rodgers som slipper inn tre mål for andre gang på rad i Europaligaen.

- Vi var gode i den første omgangen, mens det var den samme gamle leksa i starten på den andre. Vi ble late, sier Brendan Rodgers etter kampen.

Udinese scoret på alle skuddene de hadde på mål i andre omgang, og Liverpool hadde ballen 71% av tiden. Det forteller litt om kampbildet.

Shelvey åpnet ballet Jonjo Shelvey begynner virkelig å blomstre i Liverpool, og i dag scoret 20-åringen sitt tredje mål i Europaliegan på to kamper. Han scoret to mål mot Young Boys da unguttene herjet i førstelagets fravær i den første gruppespillkampen.

Kveldens mål kom i den første omgangen etter fint spill. Stewart Downing fikk tid og rom på høyresiden, og prikket inn et perfekt innlegg til Shelvey som kom stormende og stanget ballen i nettet. Etterpå feiret unggutten med en tofotstakling på gresset, noe som kan være en bevisst handling etter at han fikk se det røde kortet mot Manchester United etter en slik takling.

Brendon Rodgers hadde i motsetning til den første gruppekampen med seg flere stjernespillere, men de fleste satt på benken i kveldens kamp. Luis Suarez og Steven Gerrard ble kastet innpå da Di Natale utliknet, men måtte se laget slippe inn to mål på to minutter.

Liverpool hadde ballen mye i den første omgangen, og lot nesten ikke Udinese kjenne på lærkula. Likevel var det italienerne som skapte kampens første store sjanse. Benatia raget høyest på et godt slått frispark, men Pepe Reina avverget situasjonen med en nydelig redning på forsøket.